Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Roemer Visscherbuurt

Tesamen met de Schrijversbuurt in Delftwijk behoort dit tot de meest noordelijke gelegen woonbuurten van Haarlem. De Roemer Visscherbuurt is onderdeel van de Haarlemse wijk het Vondelkartier. Erg fijn wonen in een volkse omgeving!

Over deze buurt

De Roemervisscherbuurt heeft een dorpelijk en volks karakter. Hier wonen zowel gezinnen als ouderen die van hun oude dag aan het genieten zijn. Dat geeft de buurt een speels en tegelijkertijd een rustige karakter. In Haarlem noord zijn in de jaren 30 veel woningen gebouwd vanuit een sociale gedachtegang. Hierdoor vind je in de wijken en buurten in Haarlem noord veel sociale huurwoningen. Het percentage sociale huurwoningen ligt ook in de Roemer Visscherbuurt ruim boven het gemiddele van Haarlem. Bijna 50% van de woningen behoord tot het eigendom van een grote huurcooperatie.

Door de ligging van de buurt ten opzichte van de Haarlemse uitvalswegen richting het noorden en het westen is de buurt ideaal om te wonen voor mensen die niet in Haarlem werken. Werk je bijvoorbeeld in Alkmaar en woon je in de Roemer Visscherbuurt dan rij je via de Noordelijke Randweg (N208) gemakkelijk richting je werk. Je hoeft dan Haarlem niet te doorkruizen.

Geschiedenis

De bouw van de Roemer Visscherbuurt is net zoals de rest van Haarlem noord gestart rond 1930 en is voor de tweede oorlog voor een groot deel afegbouwd. Met name aan de rand van de buurt staan woningen die na de oorlog zijn gebouwd. Dit zijn meergezinswoningen die betaan uit drie of meer woonlagen.

De bouwstijl uit de jaren 30 is een mooie en praktsiche bouwstijl. Straten werden destijds zo ingericht dat er nog ruimte was voor voortuintjes. Daardoor zie je dat veel woningen ook hier een leuke voortuin hebben. Vooral de huizen aan de straatjes tussen de Roemer Visscherstraat en de Muiderslotweg zijn voorzien van deze tuintjes. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de Oudaensrtraat maar ook de Luciferstraat doet niet onder. Straten waar je meer jaren 50/60 woningen vind hebben aanzienlijk minder vaak woningen met voortuintjes!

De Roemer Visscherbuurt is fijn om te wonen voor ouderen en starters. Kortom in de buurt is er qua woongenot voor ieder wat wils.

Huis verkopen in de Roemer Visscherbuurt

Doordat een groot aantal van de woonhuizen in het bezit zijn van grote verhuur cooperaties is het lastig om een geschikte woning te vinden in de vrije sector. Dit komt overigens ook door de grote vraag van starters en jonge gezinnen naar betaalbare woningen in Haarlem. Het verkopen van een woning in de Roemer Visscherbuurt is dus helemaal niet zo lastig meer. Dat is voorheen wel eens anders geweest!

Het verkoopproces van jouw woning in de Roemer Visscherstraat gaat een stuk soepeler mits er gebruik wordt gemaakt van een makelaar met de juiste expertise. Dat zijn wij! Wij zorgen voor de beste verkoop- en aankoopprijs!

Huis kopen in de Roemer Visscherbuurt

De Roemer Visscherbuurt is een populaire buurt onder starters. Dat komt met name doordat de prijzen er minder zijn gestegen dan het gemiddelde in Haarlem. Vergis je echter niet! Ook deze wijk is erg populair geworden. Hierdoor is het best lastig om een huis te bemachtigen. Wij van Woonflexibel zijn daarin gespecialiseerd. Door onze expertise zijn wij er altijd het eerste bij. De kans van slagen bij een gewenste aankoopwoning wordt door ons dus aanzienlijk vergroot.

Huis huren/verhuren in de Roemer Visscherbuurt

De huizen die worden verhuurd in de Roemer Visscherbuurt zijn voor 99% sociale huurwoningen. Het zelfde geld voor de huizen die te huur worden aangeboden. Ben je op zoek naar een leuke huurwoning in Haarlem of wil je jouw huis verhuren. Neem contact op met ons voor de mogelijkheden.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in Roemer Visscherbuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

roemer-visscherbuurt-vondelkwartier-haarlem-noord-riante-woning-muiderslotweg
roemer-visscherbuurt-vondelkwartier-haarlem-noord-muiderslotweg-2
roemer-visscherbuurt-vondelkwartier-haarlem-noord-oudaenstraat-9
roemer-visscherbuurt-vondelkwartier-haarlem-noord-stalpaert-van-der-wielenstraat
roemer-visscherbuurt-vondelkwartier-haarlem-noord-muiderslotweg

Buurt Facts Roemer Visscherbuurt

Parkeren

Op straat is het in de Roemer Visscherbuurt vrij parkeren. Er hoeft dus niet betaald te worden.

m2 prijs

De meterprijzen zijn ook hier flink gestegen de afgelopen jaren. Deze buurt heeft dat te danken aan starters.

Parken

De buurt is omringt door groen. Zowel aan de noord als de oostzijde zijn veel groene zones opgezet.

Winkels

In de buurt zelf zijn kleine speciaalzaken te vinden. Voor de allerdaagse boodschappen: het Marsmanplein.

Call Now Button