Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Muiderkring buurt

De Muiderkring is een leuke Haarlemse buurt met voornamelijk jaren dertig arbeiderswoningen. De buurt ligt in de wijk het Vondelkwartier in Haarlem noord. Op straat heerst een prettige bijna dorpelijke sfeer. In de zomer genieten de bewoners in de voortuin en spelen de kinderen op straat. Voor ouders met jonge kinderen en voor ouderen is de buurt fijn wonen.

Over deze buurt

De buurt is heerlijk rustig. Er rijden geen onnodige auto’s door de straat. De afgelopen jaren is het wel iets drukker geworden. Dat komt met name door het aantal ontwikkelaars en aannemers. Beiden hebben jaren 30 woningen gekocht om op te knappen en weer door te verkopen. Daar lenen deze jaren dertig woningen zich ideaal voor! De woning ziet er dan klassiek uit van buiten en modern en strak van binnen. Dit is een hele mooie combinatie. Het schilderen van de buitenzijde doet bijvoorbeeld al snel veel met de verkoopwaarde van een mooie jaren dertig woning.

Het aantal renovatie projecten zie je hier dan ook meer dan bijvoorbeeld in de noorder gelegen Roemer Visscherbuurt. Dat komt ook doordat er hier veel minder sociale huurwoningen zijn. De sociale huurwoningen die er in de dertiger jaren zijn gebouwd zijn inmiddels voor het grootste gedeelte overkocht door de desmalige huurders. Dit is uiteraard goed te begrijpen want het zijn erg leuke woningen.

Deze woningen zijn erg in trek onder starters en jonge gezinnen. Dat komt onder andere door de maakbaarheid (mogelijkheid tot renoveren) van de woning maar ook door de aankoopprijs. Doordat de woningen vaak niet veel groter zijn dan honderd vierkante meter is de prijs vaak goed te betalen voor jonge gezinnen en starters met een kleiner budget. Hierdoor zie je dat veel jonge stellen een huis zoeken in Haarlem Noord. De Muiderkring buurt biedt dan veel mogelijkheden.

De grote van de woning is daarbij ook ideaal voor ouderen. Ben je immers wat ouder en zijn je kinderen het huis uit dan is het ideaal om in een jaren dertig arbeiderswoning te wonen. Je hebt dan immers geen onegebruikte ruimtes in huis.

Een leuke straat om te wonen in deze volkse buurt is de Leeuwendalersstraat. De woningen in deze straat in de Muiderkring hebben aan beide zijden een voortuin. Dit is een gezellig gezicht in de zomer als de zon hoog staat en beide kanten van de straat zijn voorzien van zonlicht. Aan beide zijden zie je dan mensen genieten van het zonnetje.

Geschiedenis

De ontwikkeling van Haarlem Noord starte net na 1900. Zo nu en dan komt er nog een woning in Haarlem Noord te koop die gebouwd is voor 1910. Dit is overigens wel uitzonderlijk. Het merendeel van de woningen is gebouwd tussen 1930 en 1965. De doelstelling was destijds om meer woonruimte te creeren voor de Haarlemmers. De bouw van dit plan startte in 1930. Helaas is het plan destijds niet in zijn volledigheid uitgevoerd. Dit kwam met name door de tweede wereledoorlog die alle werkzaamheden stillegde. Met name daardoor heb je in sommige straten in Haarlem Noord een tweedeling tussen jaren dertig en jaren 50/60 woningen. Achteraf gezien is dit jammer i.v.m. de jaren dertig bouwstijl vele malen mooier bleek.

De Muiderkring buurt heeft hier minder last van gehad. Hier staan voornamelijk jaren dertig woningen. Dat heeft de buurt te danken aan het bouwplan. Er werd immers vanuit de Rijksstraatweg naar zowel het westen als het oosten toe gebouwd. Doordat de Muiderkringbuurt pal tegen de Rijksstraatweg aanligt was deze buurt dus aan het begin van de ontwikkelingen aan de buurt. Hierdoor zijn vrijwel alle woningen afgebouwd in die tijd.

Wonen in of naast een imposant gebouw met veel historische waarde. In een prettige wijdse omgeving met veel groen.

Huis verkopen in de Muiderkringbuurt

Het verkopen van een woning is altijd een grote stap. Er zijn vaak meerdere redenen waarom mensen besluiten om hun huis van de hand te doen. Een ding blijkt echter keer op keer belangrijk en dat is je huis verkopen via een makelaar met experise in de Haarlemse markt.

De woningen in de Muiderkringbuurt zijn bijvoorbeeld niet te vergelijken met de woningen in de Roemer Visscherbuurt. Dat is best bijzonder gezien deze buurten zo dicht tegen elkaar aanliggen. Wij hebben de expertise om u exact te vertellen waar u aan toe bent. Hierdoor verkopen wij woningen in Haarlem snel en tegen de juiste waarde.

Huis kopen in de Muiderkringbuurt

Als u op zoek naar een mooie koopwoning in een Haarlemse buurt die ideaal is voor jonge gezinnen, starters en mensen die van hun pensioen aan het genieten zijn dan is de Muiderkringbuurt absoluut een goede mogelijkheid. De buurt heeft immers alles wat je als starter en als jong gezin kan wensen. Voor ouderen is het sociale karakter van de buurt erg fijn.

Huis huren/verhuren in de Muiderkringbuurt

Doordat het merendeel van de woningen in eigendom is van particulieren komt er in de Muiderkringbuurt in tegenstelling tot de Roemer Visscherbuurt soms wel een woning op de vrije sector verhuur markt. Zoek je dus een leuke huurwoning in deze buurt dan zou het maar zo kunnen zijn dat wij u blij gaan maken. Bent u benieuwd wat uw huis gaat opbrengen als wij het voor u verhuren? Wij van Woonflexibel geven u geheel vrijblijvend een advies.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Muiderkringbuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

muiderkring-vondelkwartier-haarlem-noord-tesselschadestraat
muiderkring-vondelkwartier-haarlem-noord-jan-luykenstraat
muiderkring-vondelkwartier-haarlem-noord-arbeiderswoningen
muiderkring-vondelkwartier-haarlem-noord-platsoen-arbeiderswoningen
muiderkring-vondelkwartier-haarlem-noord-Gijsbrecht van Aemstelstraat
muiderkring-vondelkwartier-haarlem-noord-speelplantsoen-

Buurt Facts Muiderkringbuurt

Parkeren

In het noordelijke deel van Haarlem noord is geen parkeervergunning vereist. Parkeren is dus gratis.

m2 prijs

Ook deze Buurt in Haarlem noord is erg in trek onder starters en ouderen. Dit heeft de prijs doen stijgen.

Parken

De Muiderkringbuurt heeft veel jaren 30 woningen met voortuintjes. In de zomer een mooie groene buurt.

Winkels

Aan de overzijde van de Rijksstraatweg ligt het Marsmanplein. Hier zit een grote Plus en een Ah.

Call Now Button