Chat with us, powered by LiveChat

| Genieten in de Spaarndammerpolder

De Spaarndammerpolder grenst aan Spaarndam maar behoord al generaties lang bij de gemeente Haarlem. De titel zegt het al “genieten in de Spaarndammerpolder”. Hier kan je heerlijk omheen wandelen en fietsen. Ook wordt er met regelmaat in en langs de Spaarndammerpolder gevist. Met name de Haarlemse rivier de Mooie Nel is erg populair onder vissers. Er zwemmen hier immers grote vissen. Woonbuurten grenzend aan de Spaarndammerpolder zijn het Dietsveld, de Meeuwenbuurt en de Nachtegaalbuurt. Alle drie behoren ze net als de Spaarndammerpolder tot de Haarlemse Vogelbuurt.

Over deze buurt

De Spaarndammerpolder is een gebied wat er voor zorgt dat de Haarlemmers droge voeten houden in tijden van veel regenval. Het gehele gebied kan vollopen in periodes van veel regen. Dit zorgt er dan voor dat de druk via de Mooie Nel van het Spaarne wordt afgehaald. Hierdoor overstroomt het Spaarne dan niet. Door de grote hoeveelheid groen in combinatie met slootjes is dit een ideale broedplaats voor vogels. In het voorjaar zie je dan ook veel vogels in dit gebied.

Geschiedenis

Voor zover bekend is de Spaarndammerpolder een van de eerdere Haarlemse polders. De exacte stichting van de polder is niet bekend. Wel is bekend dat de polder al werd bemalen door windmolens in 1706. In 1979 werd de polder samengevoegrd met de Haarlemermeerpolder. Vanaf dit moment behoorde de polder dus bij Haarlem en werd onderdeel van de Vogelwijk in Haarlem noord. Wat overigens niet vreemd is gezien het aantal vogels dat zich hier in het voorjaar nestelen.

Wonen nabij een grote groene zone oftwel de Spaarndammerpolder. Dat is wonen in de Meeuwenbuurt of de Nachtegaalbuurt in de Vogelwijk in Haarlem. Ook het Vondelkwartier is gunstig gelegen.

Huis verkopen nabij de Spaarndammerpolder

In de Vogelwijk vind je veel mooie jaren 30 woningen. Deze zijn met name te vinden aan de westzijde en het centrum van de Meeuwen en de Nachtegaalbuurt. Aan de oostzijde van deze buurten grenzend aan de Spaarndammerpolder staan voornamelijk jaren zestig woningen. Dit komt doordat de vogelwijk niet in zijn geheel afgebouwd kon worden voor de oorlog. Hierdoor is er een duidelijke tweedeling ontstaan. Het verkopen van een woning in de Vogelwijk gaat het soepelst met een goede makelaar.

Huis kopen nabij de Spaarndammerpoder

Het kopen van een huis in Haarlem nabij de Spaarndammerpolder kan best een uitdaging zijn. Let wel op het is een leuke uitdaging mits je dit doet met de juiste aankoop makelaar. Deze buurten zijn allen heel populair onder jonge gezinnen. Dat komt door de grote van de woningen en de gemiddeld gezien iets lagere prijzen. Wil je in zon mooie woning wonen? Bel ons dan gerust voor meer informatie.

Huis huren/verhuren nabij de Spaarndammerpolder

In de Spaarndammerpolder staan geen woonhuizen. Wel in de buurten die er aan grenzen. In deze buurten zal je weinig woningen te huur vinden in de vrije sector. De woningen die te huur staan of worden verhuurd in dit deel van Haarlem zijn voornamelijk sociale huurwoningen. Mocht je op zoek zijn naar een leuke woning in de private sector in dit van Haarlem dan helpen wij je graag.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren nabij de Spaarndammerpolder in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

spaarndammerpolder-vogelwijk-haarlem-noord-spaarndam-haven
spaarndammerpolder-vogelwijk-haarlem-noord-polder-en-dietsveld
spaarndammerpolder-vogelwijk-haarlem-noord-dietsveld

Buurt Facts Spaarndammerpolder

Vogels Spotten

In deze Haarlemze polder kan je in het voorjaar uitstekend vogels spotten. Hier nestelen veel vogels!

Varen

Rondom de Spaarndammerpolder kan je heel prettig via de Mooie Nel varen richting het leuke dorp Spaarndam.

Parken

Dit is een groot park. Samen met het Dietsveld behoord dit deel van Haarlem tot een van de grootste groene zones.

Winkels

Ondanks dat dit deel van Haarlem zo noordelijk gelegen is fiets je alsnog binnen 15 minuten naar het Centrum.

Call Now Button