Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Nachtegaalbuurt

De Nachtegaalbuurt is een van de noordelijkste buurten van Haarlem. De buurt ligt dan ook pal tegen de Noordelijkse wijk het Vondelkwartier aan. De buurt kent een duidelijke tweedeling tussen jaren 30 woningen en jaren 50/60 woningen. Vooral het midden van de buurt is erg knus. Kortom een fijne plek om te wonen voor een jong gezin of om van je oude dag te genieten.

Over deze buurt

Het is een hele fijne en volkse buurt. De mooie karakterestieke arbeiderswoningen uit de jaren 30 hebben veel jonge gezinnen richting de Vogelwijk getrokken. Doordat deze buurt zo ver weg ligt van het centrum van Haarlem zijn de koopprijzen van de huizen hier iets lager dan gemiddeld. Dit zorgt voor een zeer interessante woonsituatie voor jonge gezinnen. Voor een jong gezin bestaat er immers niet de noodzaak om pal naast het centrum te wonen. Wat wel een noodzaak is in veel gevallen is een niet de hoge aankoopprijs van een woning. Vergis je overigens niet over deze buurt. Straten als de Reigerstraat zijn erg in trek. Dit komt met name door de leuke voortuintjes. Woningen staan in deze straat in de Nachtegaalbuurt in Haarlem Noord niet lang te koop. Daarbij wordt er ook hier zo nu en dan overboden op een koopwoning. Kortom een goede makelaar is een must!

Geschiedenis

In de jaren 30 van de vorige eeuw waren er meer woningen nodig in Haarlem. Er was destijds met name een gebrek aan kleinere woningen voor de Haarlemse arbieders. Deze woningen staan nu beter bekend als arbeiderswoningen. Met name in de noordzijde van Haarlem werden met een sociale gedachte veel huizen gebouwd in die tijd. In de noordelijke buurten van Haarlem vind je dan ook veel leuke arbeiderswoningen uit deze periode. Deze karakterestieke huizen waren over het algemeen niet groter dan honderd vierkante meter. Uiteindelijk bleek het in de jaren 60 praktischer om voor hoogbouw te kiezen ten opzichte van de mooie en karakterestieke laagbouw. Hierdoor zie je dat er aan de rand van deze buurt in de richting van het Vondelkwartier gekozen is voor hoogbouw. Deze flats zijn typische jaren 60 flats. Kortom heel rechtoe en rechtaan gebouwd. Tijd was ook toen geld dus alles moest snel en praktsisch gebouwd worden.

Vooral in het midden van de Nachtegaalbuurt staan hele leuke huizen. Populaire straten zijn bijvoorbeeld de Reigerstraat en de Ooievaarstraat.

Huis verkopen in de Nachtegaalbuurt

Woon je in deze leuke buurt in Haarlem noord en overweeg je om je woning van de hand te doen dan heb je een goede makelaar nodig. Vooral in een buurt als de Nachtegaalbuurt kan een makelaar met expertise het verschil maken. Soms kan het bijvoorbeeld slim zijn om eerst een kleine investering in de woning te doen voordat u de woning op de markt aanbiedt. Wij denken graag met u mee om te zorgen dat u het juiste bedrag krijgt bij de verkoop van uw woning in de Haarlem.

Huis kopen in de Nachtegaalbuurt

Wanneer je op zoek bent naar een leuke woning voor een jong gezin in Haarlem dan kan dit wel eens de buurt zijn voor jou. De leuke arbeiderswoningen zijn ideaal voor een gezin met één of twee kinderen. Doordat de buurt wat verder van het centrum van Haarlem ligt zijn de prijzen net wat lager dan gemiddeld. Dit is erg fijn voor een jong gezin met een lager budget. Voor mensen die heerlijk van hun pensioen aan het genieten zijn is het ook een hele fijne buurt om te wonen. De huizen zijn er immers niet te groot. Dit maakt het erg praktisch om van de oude dag te genieten.

Huis huren in de Nachtegaalbuurt

Het huren van een huis in deze buurt is erg lastig. Dat komt met name doordat het merendeel van de huurwoningen worden beheerd door grote woningbouw cooperaties. Je moet hier vrij lang ingeschreven staan wil je kans maken op een leuke arbeiderswoningen in deze buurt. Huurwoningen in de vrije sector komen zo nu en dan online. Het is van belang dat je er dan bovenop zit. Dat doen wij voor jou!

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Nachtegaalbuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

nachtegaalbuurt-vogelwijk-haarlem-noord-arbeiderswoningen
nachtegaalbuurt-vogelwijk-haarlem-noord-reigerstraat-2
nachtegaalbuurt-vogelwijk-haarlem-noord-reigerstraaat-16
nachtegaalbuurt-vogelwijk-haarlem-noord-reigerstraat
nachtegaalbuurt-vogelwijk-haarlem-noord-eksterlaan-hoogbouw

Buurt Facts Nachtegaalbuurt

Parkeren

Doordat er veel mensen wonen op een klein oppervalkte kan parkeren voor de deur soms lastig zijn. Een vergunning is hier een vereiste.

m2 prijs

De prijzen van de huizen zijn hier nog heel interessant. Gemiddeld gezien liggen ze net wat lager. Ideaal voor een jong gezin!

Parken

De buurt heeft zelf geen parken. De buurt ligt wel dichtbij het Dietsveld en de Spaarndammerpolder. Hier kan je fijn wandelen.

Winkels

Aan de overkant van de Vogelbuurt vind je in de Delftwijk winkels voor de dagelijkse boodschap. Er is ook een dierenspeciaalzaak.

Call Now Button