Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Meeuwenbuurt

Net als de Nachtegaalbuurt is de Meeuwenbuurt ook een buurt waarin een mengelmoes van jaren 30 en jaren 60 woningen staan. Met name aan de buitenzijdes van de buurt zul je meer jaren zestig woningen vinden. In het midden en aan de zuidzijde van de buurt staan voornamelijk jaren dertig woningen. Er is een groot verschil in de bouwstijl tussen een jaren 30 en jaren 60 woning. Daarover straks meer.

Over deze buurt

De Meeuwenbuurt is gelegen in de Haarlemse Vogelwijk. De Vogelwijk behoort tot de wijken die het meest noordelijk gelegen zijn. Het merendeel van de woningen is gebouwd als huisvesting voor gezinnen. De focus lag destijds op arbeidersgezinnen. Hierdoor staan in deze mooie volkse buurten veel eengezins arbeiderswoningen.  De buurt heeft hierdoor een warm en volks karakter. Dat komt onderandere door de leuke voortuintjes en de bouwstijl van de huisjes. Helaas hebben niet alle woningen in de Meeuwenbuurt een voortuin. De Caninefatenstraat is een mooie straat met voortuinen. Vooral in de zomer en in het voorjaar is het een genot om door deze staatjes te fietsen. Het merendeel van de arbeiderswoningen is inmiddels in privaat bezit. Iets meer dan 25% van de woningen wordt geexploiteerd door woningbouw cooperaties.

Geschiedenis

Zoals bovenstaand staat geschreven kent de buurt twee gezichten. Het merendeel van de buurt is voor de tweede wereldoorlog gebouwd. In die tijd werd er meer tijd genomen voor de bouw van een woning. Dit kwam met name doordat de technieken anders waren dan na de oorlog. Desalnietemin is de vooroorlogse bouwstijl karakterestieker. Woningen kregen een eigen karakter en vorm. Dit geld overigens niet voor alle arbeiderswoningen in de Meeuwenbuurt. Ook in de jaren 30 werden hele straten hetzelfde aangelegd. Echter werd dit gedaan met schattige huisjes met een voortuintje en een puntdak. Na de oorlog moest er zo snel mogelijk woonruimte worden gecreerd. Dit zorgde voor een snelle en strakke bouw. Huizen zijn identhiek gebouwd met platte daken. Destijds was dit erg praktissch. Helaas maakt dit het aanzicht van sommige straten net wat minder warm.

De Arbeidershuisjes in de Meeuwenbuurt zijn erg gewild onder jonge gezinnen. Een arbeiderswoning in deze leuke buurt is nog betaalbaar voor deze groep. Dit zorgt voor een grote vraag naar deze leuke jaren dertig koopwoningen de Vogelbuurt in Haarlem Noord.

Huis verkopen in de Meeuwenbuurt

Het verkopen van een jaren dertig woning in de Meeuwenbuurt is niet al te lastig. Je zal zien dat op Funda de huizen in deze buurt niet al te lang online staan. Dat komt omdat ze vrij snel verkocht zijn. Soms al binnen een week! Een snelle verkoop van een woning voor het juiste bedrag is te danken aan een makelaar met kwaliteit. Dat zijn wij. Overweegt u om uw woning in de Meeuwenbuurt te verkopen neem dan contact op met ons voor meer informatie.

Huis kopen in de Meeuwenbuurt

Voor jonge gezinnen en voor mensen die van hun oude dag willen genieten is deze buurt net als de Nachtegaalbuurt ideaal. De huizen zijn immers niet te groot. Dit is fijn voor mensen op leeftijd en ideaal voor jonge gezinnen. In een gemiddelde arbeiderswoning kan je prettig wonen met twee kinderen. De afgelopen jaren is de groep jonge gezinnen die een kooponing zoeken in Haarlem erg gegroeid. Door de stijgende prijzen nabij het centrum zoeken veel jonge gezinnen nu in deze buurten. Wij adviseren je graag waar je het beste in Haarlem kan zoeken naar een woning die voor jou geschikt is. Zoek je bijvoorbeeld een grotere woning maar wel in dezelfde mooie jaren dertig stijl dan kan de Bomenbuurt een uitkomst bieden.

Huis huren in de Meeuwenbuurt

Het vinden van een huurhuis is lastig in Haarlem noord. Huurwoningen in de vrije sector staan voornamelijk wat dichter bij het centrum. In de Meeuwenbuurt bijvoorbeeld staan voornamelijk huurwoningen die beheerd worden door woningbouw cooperaties. Zo nu en dan wordt er een huurwoning in de vrije sector aangeboden. Dan moet je er snel bij zijn! Hier komen wij bij kijken. Wij zitten er voor u bovenop.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Meeuwenbuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

meeuwenbuurt-vogelwijk-haarlem-noord-meeuwenstraat
meeuwenbuurt-vogelwijk-haarlem-noord-meeuwenstraat-jaren-30-woning
meeuwenbuurt-vogelwijk-haarlem-noord-clovisstraat-jaren-60-woning
meeuwenbuurt-vogelwijk-haarlem-noord-clovisstraat-hoogbouw-

Buurt Facts Meeuwenbuurt

Parkeren

Voor het parkeren in de leuke volkse straatjes in de Meeuwenbuurt heb je een vergunning of bezoekerspas nodig.

m2 prijs

De vierkante meterprijzen liggen net wat onder het gemiddelde van Haarlem. De prijzen zijn ook hier gestegen.

Parken

Vlak naast de buurt ligt het Dietsveld en iets verder naar het noorden Spaarnwoude. Beiden ideaal om heerlijk te wandelen.

Winkels

De buurt staat niet bekend om de hoeveelheid winkels. Aan de andere kant van de Rijksstraatweg vind je een grote Ah.

Call Now Button