Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen nabij het Dietsveld

Het Dietsveld bestaat voornamelijk uit een mooie groene zone in Haarlem Noord. Grenzend aan het Dietsveld vind je de Meeuwenbuurt en de Nachtegaalbuurt. De eerste van de twee wordt vaak als een onderdeel van het Dietsveld gezien. De Meeuwenbuurt is immers gebouwd in dezelfde periode als het Dietsveld, namekijk in de jaren 30.In deze periode is de bouw van de Vogelbuurt gestart. Helaas kon dit niet worden afgemaakt door de tweede wereldoorlog. De oostelijke zijde van deze Haarlemse wijk werd dus na de oorlog afgebouwd. Hierdoor staan in het oostelijke deel meer jaren 50/60 woningen.

Over deze buurt

De buurt bestaat voor het grootste gedeelte uit landerijen. Deze landerijen zijn gebouwd op zandgrond. Het is een goede keuze geweest om deze zone onbebouwd te laten. Dit zorgt immers voor een wijds en ruimtelijk gevoel aan de rand van de Meeuwen- en de Nachtegaalbuurt. In de buurt staan veel jaren vijftig en zestig woningen. Dit komt met name doordat de Dietsveld buurt aan de oostzijde van de Vogelwijk ligt. Het oostelijke deel van de Vogelwijk werd pas na de oorlog afgebouwd.

Geschiedenis

Het grootste gedeelte van de Vogelbuurt in Haarlem Noord is gebouwd voor de tweede wereldoorlog. Zo ook het Dietsveld. Het Dietsveld diende destijds als een groene zone. Deze zone mocht enkel worden gebruikt voor landerijen. bouwen op deze grond was verboden. De ontwikkeling van dit mooie Haarlemse gebied is destijds uitgevoerd door de exploitatiemaatschappij de Meerkoet. De woningen die hierbij betrokken waren lagen in de Meeuwenbuurt. Deze zijn ontworpen door H. Heidsrtra. De ontwikkeling van deze buurt begon in het begin van de jaren dertig en stopte net voor de tweede wereldoorlog. Na de oorlog is de bouw verder gegaan aan de oostelijke zijde van de Vogelbuurt. Dit heeft er dus voor gezorgd dat je in de oostelijke delen van de Meeuwenbuurt en de Nachtegaalbuurt weinig jaren dertig woningen ziet.

Wonen in of naast een imposant gebouw met veel historische waarde. In een prettige wijdse omgeving met veel groen.

Huis verkopen nabij Dietsveld

Woont u in of nabij het mooie Dietsveld in Haarlem noord en bent u voornemens om te verhuizen dan helpen wij u graag. Voor de verkoop van uw jaren dertig of zestig woning hebt u een goede makelaar nodig met expertise over de Vogelbuurt. Dit is immers de buurt waarin het Dietsveld gelegen is. Wij zijn die makelaar.

Huis kopen nabij Dietsveld

Vooral de jaren dertig woningen zijn erg in trek. Het kan dus best lastig zijn om een gesschikte woning te vinden. Door de populairteit missen veel mensen een huis waar ze graag hadden willen wonen. Dit komt met name door slecht advies. Wilt u een duidelijke begeleiding voor de aankoop van uw huis dan helpen wij u graag.

Huis huren nabij Dietsveld

Het is een buurt die net als de Meeuwenbuurt gebouwd is vanuit een sociale gedachte. Veel woningen werden dus beheerd door grote woningbouw cooperaties. Vandaag de dag is dit nog steeds mer dan 30% van de woningen in de Vogelbuurt in Haarlem noord. Wanneer er een geschikte private huurwoning op de markt komt dan moet u bovenop de markt zitten. Wij van Woonflexibel snappen dat u daar niet altijd de tijd voor heeft.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren nabij Dietsveld in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

dietsveld-vogelwijk-haarlem-noord-meergezinswoning
dietsveld-vogelwijk-haarlem-noord-dietsveld-meeuwenbuurt
dietsveld-vogelwijk-haarlem-noord-dietsveld-plein
dietsveld-vogelwijk-haarlem-noord-speelterrein
dietsveld-vogelwijk-haarlem-noord-wandelen-dietsveld

Buurt Facts Dietsveld

Parkeren

Parkeren kan in de buurt gemakkelijk. Op straat heb je op een aantal plaatsen een vergunning nodig.

m2 prijs

De gemiddelde meterprijzen zijn hier net iets lager dan gemiddeld. Kortom ideaal voor jonge gezinnen.

Parken

De buurt bestaat voor 95% uit een groene zone genaamd het Dietsveld. Aan groen dus genoeg in deze buurt.

Winkels

De buurt ligt op tien minuten fietsen van het centrum van Haarlem. Naast de buurt ligt een grote Albert Heijn.

Call Now Button