Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Nelson Mandelabuurt

In het midden van deze buurt vind je het gelijknamige park: het grote Nelson Mandelapark. Een prachtige plek voor een wandeling en voor het uitlaten van je hond. Ook vind je er leuke speeltoestellen voor kinderen. Vooral in de zomer is dit een bruisend park waar buurtbewoners genieten van de zon en een praatje maken met elkaar.

Een groot gedeelte van deze buurt kenmerkt zich door het grote winkelcentrum aan het Spaarne. Hier vind je onder andere een grote Vomar (ook op zondag open), een kringloopwinkel, de Action en een Fit For Free (gym).

Het Nelson Madelapark is een stadspark in de Transvaalwijk. Vroeger was op deze plek een scheepswerf van Holland-Nautic, deze liep tot aan de Paul Krugerkade.

Arbeiderswoningen uit de jaren ’40

Aan de andere kant van het park vind je mooie arbeiderswoningen uit de jaren ’40 van de vorige eeuw. Zo nu en dan komt er een woning beschikbaar op de koopmarkt. Je betaalt hier al snel meer dan 3000 euro per vierkante meter voor. Dit komt door de goede ligging van de Nelson Mandelabuurt. Het ligt erg dicht bij het centrum van Haarlem: je fietst binnen vijf minuten naar het centrum toe.

Naast koopwoningen vind je hier zo nu en dan ook een leuk appartement of een benedenhuis dat te huur staat. Door de populariteit van deze woningen, onder andere in de expat sector, zijn de huurprijzen vaak erg hoog. Hierbij moet je denken aan ruim duizend euro en meer voor een leuk appartement voor een jong gezin.

Buurt Facts Nelson Mandelabuurt

Parkeren

Parkeren is in de Nelson Mandelabuurt best lastig. De buurt is immers omringd door winkelmogelijkheden.

m2 prijs

Je betaalt hier al snel meer dan 3250 euro per vierkante meter voor een leuke eengezins koopwoning.

Parken

30% van deze buurt bestaat uit het grote Nelson Mandelapark. Een fijne plek om te chillen op een mooie zomerdag.

Winkels

De buurt is omringd door winkels. Ten westen vind je de Generaal Cronjéstraat en ten oosten een groot winkelcentrum.

Call Now Button