Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Goede Hoop buurt

De Goede Hoop buurt is de meest noordelijke buurt van de Transvaalwijk in Haarlem Noord. De buurt grenst aan de Generaalsbuurt, waardoor de Generaal Cronjéstraat dus ook dichtbij ligt. Dit betekent dat je heerlijk kunt shoppen, om de hoek van je huis.

Deze buurt begint bij de Vomar in het winkelcentrum Spaarneboog. Dit is een groot winkelcentrum en een ideale uitvalsbasis voor de dagelijkse boodschappen. Ten oosten van de Goede Hoop buurt stroomt het mooie Spaarne. Tijdens mooie dagen is het heerlijk om vanaf het Spaarne met een bootje door het mooie Haarlem te varen.

Haarlem verkennen vanaf het water kan door het huren van een sloep. Vaar van het Spaarne zo naar het centrum.

Arbeiderswoning kopen of huren

Een woning kopen in deze buurt is best een uitdaging. Dat komt niet zozeer door de hoogte van de vraagprijs, maar meer door de grote hoeveelheid sociale huurwoningen. Een aantal van deze woningen is in de afgelopen jaren wel van eigenaar gewisseld. Dat gebeurt wanneer de huurder de woning koopt van de woningcoöperatie. De prijs van een knappe arbeiderswoning in deze buurt ligt al snel rond de 300.ooo euro. Voor een scherpe waardebepaling verwijzen we je graag naar de koopcalculator.

Ben je op zoek naar een huurwoning in de Goede Hoop buurt in Haarlem? Dat is uiteraard ook een optie. Ook het vinden van een huurwoning in de vrije sector is lastig in deze buurt. De meeste woningen zijn hier nog steeds sociale huurwoningen. Toch zijn ze wel te vinden, wij helpen je graag met je zoektocht.

Buurt Facts De Goede Hoop

Parkeren

Parkeren is hier niet al te lastig. Er zijn immers veel straten met parkeerplaatsen. Erg lang zoeken hoef je hier niet.

m2 prijs

Een knappe eengezinswoning in de Goede Hoop buurt koop je voor zo’n 300.ooo euro. De prijzen zitten hier ook in de lift.

Parken

Geen parken te vinden in deze buurt. Ten zuiden van de buurt heb je wel het Nelson Mandela park.

Winkels

Nabij deze buurt vind je de Generaal Cronjéstraat. Hier is het prettig shoppen in speciaalzaakjes.

Call Now Button