Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Generaalsbuurt

De Generaalsbuurt in Haarlem Noord ligt vrij zuidelijk. Je fietst binnen vijf minuten naar het centrum toe. Hierdoor is deze buurt erg populair bij jonge gezinnen uit Amsterdam.

Tot voor kort waren de huizen in de Generaalsbuurt nog erg goed betaalbaar. De populariteit van deze buurt is de laatste twee jaar echter enorm toegenomen. Waardoor ook de prijzen behoorlijk zijn gestegen. Koop je hier een woning van rond de 3800 euro per vierkante meter, dan is de kans groot dat je nog veel moet klussen.

De bekendste straat in de Generaalsbuurt is de Generaal Cornjéstraat. Dit is één van de bekendste winkelstraten van Haarlem. Het nadeel van deze straat is dat de bebouwing vrij modern is voor Haarlemse principes. In het centrum van Haarlem zijn de straten knusser en authentieker. Desalniettemin vind je hier leuke winkels en speciaalwinkels om te shoppen.

De Generaal Cronjéstraat is vernoemd naar generaal Piet Cronjé. Er bevinden zich zo’n 150 winkels.

Huren in de Generaalsbuurt

In de Generaalsbuurt kom je regelmatig een leuke huurwoning tegen. Dit komt doordat veel woningen hier zijn gesplitst. De huurprijs is gezien de locatie vaak nog prima te betalen. Voor een leuk appartement met meer dan één slaapkamer betaal je iets boven de duizend euro per maand. Exclusief servicekosten. Voor een nauwkeurige huurprijsbepaling kijk je het beste even bij de huurprijscalculator.

Buurt Facts Generaalsbuurt

Parkeren

Het vinden van een goede parkeerplaats in deze buurt kan lastig zijn. Dit komt met name door de populariteit van de Generaal Cronjéstraat.

m2 prijs

De prijzen van de huizen beginnen hier bij een ruime 3ooo euro per vierkante meter. Dit is in de afgelopen jaren snel opgelopen.

Parken

In de Generaalsbuurt in Haarlem vind je geen parken. Wel zijn er veel leuke winkels te vinden.

Winkels

Winkelen kun je in deze buurt ruimschoots. De Generaal Cronjéstraat heeft veel leuke kleine speciaalzaken.

Call Now Button