Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Schoterveenpolder

Wonen in de Schoterveenpolder in Haarlem-Noord betekent wonen in luxe huizen in een natuurlijke omgeving. Het is een fijne woonbuurt. Dé ideale woonbuurt voor gezinnen met meerdere kinderen. Ook voor starters vind je hier leuke appartementen.

In het middelpunt van de Schoterveenpolder staat de Molen van de Schoterveenpolder. Het gedeelte van de buurt rondom deze authentieke Hollandse molen behoort tot één van de mooiste delen van het Ter Kleefkwartier in Haarlem-Noord. Het groen en de mooie vijver rondom de molen geeft een luxe en warme uitstraling.

Geschiedenis

De molen is in de 17e eeuw gebouwd en moest de polder droog maken en droog houden. In 1922 werden er nieuwe gemalen in Haarlem geplaatst, waaronder het gemaal aan de Delft. Door deze gemalen werd de molen buiten bedrijf gesteld. Vanaf die tijd is de molen meerdere keren van eigenaar gewisseld. Anno 2019 is de molen in handen van de SMKZ. Een vrijwillige molenaar en een aantal vrijwilligers hebben van de molen weer een werkende molen weten te maken.

Over de woningen

De huizen rondom de Schoterveenpolder in het Ter Kleefkwartier stammen uit het begin van de 20e eeuw. Het merendeel van de woningen zijn eengezinswoningen. Echter zijn een aantal huizen, waaronder de huizen in de Jan Haringstraat, opgedeeld in meerdere woonlagen. Hierdoor zijn het door de jaren heen langzaam maar zeker ‘meergezinswoningen’ geworden. Door de grootte van de woningen zijn de huizen erg in trek bij grotere gezinnen met twee of meer kinderen.

Een van de mooiste straatjes van deze buurt is de Van Dortstraat. Vanuit de voorkant van je huis kijk je uit op het mooie park en de molen. Met aan de achterzijde ruime achtertuinen. Een andere fijne straat om te wonen is de Marnixstraat. Aan de voorzijde kijk je uit op de molen en aan de achterzijde over de Haarlemse Kweektuinen.

De omgeving

De buurt heeft een groot sportveld waar vaak leuke buurtevenementen worden georganiseerd. Aan de overkant van de Randweg ligt de bekende Haarlemse ijsbaan. De ijsbaan is overdekt, dus het schaatsseizoen is hier vrij lang. Ook vind je naast de ijsbaan de Extranhal. Hier worden veel verschillende soorten sporten uitgeoefend. Hou je van sport, dan woon je hier op een praktische locatie.

De Schoterveenpolder is een statige buurt met authentieke woningen.

Huis kopen in de Schoterveenpolder

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Schoterveenpolder? Doordat deze buurt erg populair is, is dit best een uitdaging. Je moet er als de kippen bij zijn wanneer je iets moois ziet.

Huis huren in de Schoterveenpolder

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Schoterveenpolder? Voor het vinden van een huurwoning geldt hetzelfde als voor de koopwoningen. Het aanbod is gering en de vraag is groot.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Schoterveenpolder in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

marnixstraat-schoterveenpolder-ter-kleefkwartier-haarlem-noord
schoterveenpolder-ter-kleefkwartier-haarlem-noord-gesplitste-woningen

Buurt Facts Schoterveenpolder

Parkeren

De meeste buurten van Haarlem zijn qua parkeren vergunningplichtig. Zo ook de Schoterveenpolder.

m2 prijs

De prijzen van deze buurt zijn hoger dan gemiddeld. Het Ter Kleefkwartier behoort tot de Haarlemse topwijken.

Parken

De Schoterveenpolder in het Ter Kleefkwartier bestaat voor een groot gedeelte uit parken, vijvers en speelterreinen.

Winkels

Voor boodschappen moet je naar het Soendaplein, hier vind je de grootste Albert Heijn van Haarlem. Dit is slechts een klein stukje fietsen.

Call Now Button