Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Ripperdabuurt

Wonen in de Ripperdabuurt in Haarlem-Noord betekent wonen in of naast de imposante kazerne. In 2009 zijn de woningen en de kantoren hiervan opgeleverd. Het is een prettige buurt om te wonen én te werken.

Over deze buurt

De Ripperdabuurt is door de grote groene velden, die aan de voorzijde van de kazerne liggen, een hele fijne buurt om te wonen. Het merendeel van de appartementen in de kazerne heeft een wijds uitzicht. Dat maakt het wonen hier erg prettig. In de zomer worden de velden gebruikt om te picknicken, te wandelen en voor kinderen om een balletje te trappen.

Naast woningen vind je hier ook kantoren. Dit is een hele prettige buurt om te werken. Als je tijdens het werk even je hoofd leeg wilt maken, dan is dit de perfecte omgeving voor een fijne wandeling. Of op vrijdag wanneer je een drankje wilt doen of wilt shoppen, dan wandel je binnen tien minuten het centrum van Haarlem in.

Geschiedenis

Voorheen lag er een kazerne voor de manschappen van de Haarlemse cavalerie in de Ripperdabuurt. In de 19e eeuw zat de cavalerie oorspronkelijk in de Koudenhorn nummer twee. Het leek de minister in 1877 praktischer om de cavalerie te verplaatsen naar een grotere kazerne. Dit gebeurde in 1882.

Er werd een nieuwe kazerne gebouwd ten noorden van het centrum van Haarlem. Grenzend aan de Kleverlaan. De kazerne was van alle gemakken voorzien. Zo had de kazerne gymzalen, stallen, garages voor de auto’s en trainingsvelden buiten aan de voorzijde van het pand.

De naam van de kazerne komt van Wigbolt Ripperda. Deze naam kreeg de kazerne op het 50 jarige jubileum in 1934. Wigbolt was een geus die vroeger de leiding gaf aan de Haarlemmers.

Begin jaren 90 van de vorige eeuw vertrokken de militairen uit de Ripperda kazerne. De gemeente heeft het terrein toen gekocht. De gemeente had het plan er kantoren en woningen te bouwen. Dit werd nog even uitgesteld, omdat het mooie en statige gebouw eerst als opvangcentrum voor vluchtelingen ging dienen. Dit was voor vluchtelingen uit met name Joegoslavië en Bosnië. Na 2000 diende de kazerne, voor een periode van vijf jaar, als asielzoekerscentrum.

De bouw van de kazerne, met als doel wonen en werken startte in 2005. De bouw heeft uiteindelijk vier jaar geduurd. Nu anno 2019 zijn er veel gebouwen bijgebouwd op de flanken van de oorspronkelijke trainingsvelden.

Wonen in of naast een imposant gebouw met veel historische waarde. In een prettige wijdse omgeving met veel groen.

Huis kopen in de Ripperdabuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Ripperdabuurt? De appartementen in deze buurt zijn erg gewild. Zo nu en dan komt er een appartement op de markt. De prijzen zijn wat aan de hoge kant, maar naar onze mening is dat het meer dan waard. Hier woon je in een moderne woning in een klassieke buurt. En op een toplocatie, zo dicht bij het centrum.

Huis huren in de Ripperdabuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Ripperdabuurt? In deze buurt vind je nagenoeg geen huurwoningen.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Ripperdabuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

ripperdabuurt-ter-kleefkwartier-haarlem-noord-zij-aanzicht
ripperdakazerne-haarlem-noord

Buurt Facts Ripperdabuurt

Parkeren

Onder de Ripperdakazerne is een grote parkeergelegenheid gebouwd. Op straat heb je een vergunning nodig.

m2 prijs

Net als de rest van Haarlem zijn de prijzen ook hier de afgelopen jaren flink gestegen. Percentueel zelfs bovengemiddeld.

Parken

De Ripperdabuurt ligt aan een groot groen veld in Haarlem-Noord. Dit betekent wonen met uitzicht.

Winkels

In de Ripperdabuurt vind je genoeg leuke winkels. De buurt ligt pal tegen de Generaal Cronjéstraat aan.

Call Now Button