Chat with us, powered by LiveChat
De weektuinbuurt wonen in het Ter Kleefkwartier in Haarlem Noord.

| Wonen in de Kweektuinbuurt

Wonen in de Kweektuinbuurt in het Ter Kleefkwartier in Haarlem-Noord betekent wonen in een kleine en knusse buurt. Populair onder gezinnen met 2 tot 3 kinderen. Alleen het noordwestelijke deel van de buurt is bebouwd met woningen. Je vindt hier veel groen en bomen. In de zomer is deze buurt een plaatje met alle bloeiende bomen.

Over deze buurt

De Kweektuinbuurt is klein, doordat met name het woongedeelte van de buurt klein is. De buurt bestaat voor zo’n 75% uit groenzones. Hier heeft de buurt zijn naam aan te danken. Zo’n 25% van de buurt bestaat immers uit de Haarlemse kweektuin. Een kas waar je heerlijk doorheen kan wandelen. Ook het gebied om de kas heen is een fijne plek voor een wandeling. In het midden van dit terrein vind je het leuke kweekcafé. Een erg fijne plek voor een hapje en een drankje in het zonnetje.

De andere “groenzone” bestaat uit de algemene begraafplaats Kleverlaan. Dit is een van de grotere Haarlemse begraafplaatsen. En een van de laatsten, die zo dicht bij het centrum van Haarlem ligt. De begraafplaats ligt in een mooi door groen omringt gebied.

De buurt staat bekend om zijn knusse karakter. De buurt heeft erg veel weg van de Bomenbuurt. Het grootste verschil is, dat de Bomenbuurt door zijn populariteit veel mensen heeft getrokken uit andere steden. Dit is minder het geval in de Kweektuinbuurt. Hierdoor woon je hier meer met Haarlemmers om je heen en in de Bomenbuurt meer met gezinnen uit Amsterdam.

Over de woningen

De huizen in de Kweektuinbuurt zijn niet al te groot van stuk. Al zijn een aantal woningen de afgelopen jaren voorzien van een dakopbouw. Dit geeft aanzienlijk meer vierkante meters en dus ruimte. Hierdoor komen deze woningen qua oppervlakte erg dicht bij de woningen in bijvoorbeeld de Bomenbuurt.

Het merendeel van de woningen in deze buurt zijn tweelaags. De drielaags woningen, die je volop ziet in de Bomenbuurt, zijn hier schaars. De woningen in deze buurt zijn ideaal voor gezinnen met twee of drie kinderen. Heb je een groot gezin met zo’n vier kinderen? Dan kun je beter kijken in de Bomenbuurt.

De Haarlemmer Kweektuin in deze buurt is van oudsher een prachtig wandelpark. Tegenwoordig vinden er steeds meer activiteiten plaats.

Huis kopen in de Kweektuinbuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Kweektuinbuurt? Doordat het woongebied in deze buurt vrij klein is, vind je hier in aantallen niet zo veel woningen. Zo nu en dan komt er wel een woning vrij op de markt, het is belangrijk om dan snel te handelen.

Huis huren in de Kweektuinbuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Kweektuinbuurt? Hier geldt hetzelfde als voor koopwoningen, het aanbod is vrij schaars.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Kweektuinbuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

kweektuinbuurt-ter-kleefkwartier-haarlem-noord
kweektuinbuurt-ter-kleefkwartier-haarlem-noord-rijtjeshuis
kweektuinbuurt-ter-kleefkwartier-haarlem-noord-arbeidershuis

Buurt Facts Kweektuinbuurt

Parkeren

In de woonbuurt van de Kweektuinbuurt is parkeren enkel mogelijk voor vergunninghouders.

m2 prijs

Door de populariteit van de naastgelegen buurten, zijn de prijzen in deze buurt ook sterk gestegen.

Parken

De buurt bestaat voor 75% uit groen. Met name de kweektuinen zijn een fijn wandelgebied.

Winkels

Naast deze buurt vind je het Soendaplein. Met de grootste Albert Heijn van Haarlem.

Call Now Button