Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Kleverparkbuurt

Wonen in de Kleverparkbuurt in Haarlem-Noord betekent wonen in de mooiste wijk van Haarlem. Het is een ruim opgezette buurt met veel parken en vijvers. De Kleverparkbuurt staat bekend om haar statige panden, die begin 20e eeuw gebouwd zijn. Door de hoge koop- en huurprijzen wonen hier voornamelijk gezinnen met hoge inkomens. Heb je meer te besteden? Dan is dit de ideale woonomgeving.

Over deze buurt

De Kleverparkbuurt staat bekend om de statige panden, die in het begin van de 20e eeuw gebouwd zijn. Door de grote en de luxe bouwstijl van deze huizen wonen er in de Kleverparkbuurt met name gezinnen met hoge inkomens. Dit zie je ook terug in de prijzen van producten die speciaalzaakjes in deze buurt verkopen. De kwaliteit is dan wel 100% tip top in orde.

De Kleverparkbuurt is een buurt met veel ruimte en met parken en vijvers. Vooral het park grenzend aan de Kleverparkbuurt en het Station van Haarlem is een plaatje. Dit park heeft geen hele duidelijke naam. Gek genoeg heet het park, voor zover ons bekend, niet het Kleverpark. Dit park behoort tot de Bolwerken. De woningen die grenzen aan de Bolwerken behoren tot de meest luxueuze woningen van Haarlem. Dat zie je terug in de verkoop- en aankoopwaardes van deze woningen. Deze woningen behalen Amsterdamse prijzen bij de verkoop.

De panden die aan dit park staan, hebben nog veel authentieke details. De straat waar deze panden aan staan, is de Schotersingel. Vrijwel alle panden aan de Schotersingel behoren tot gemeentelijke monumenten. Dit komt met name door de bouw en de klassieke uitstraling die deze huizen hebben.

Populaire straten

In het midden van de Schotersingel vind je een aantal woningen met een voortuin. De voortuin is niet het enige voordeel. Naast de voortuin hebben de woningen ook een hele ruime achtertuin en sommige huizen hebben zelfs een achterom. Het is hier fantastisch wonen op een prachtige locatie met waanzinnig uitzicht. Dat is wonen aan het park op de Schotersingel in de Kleverparkbuurt in het Ter Kleefkwartier in Haarlem Noord. Dit is één van de straten in Haarlem met de hoogste vierkante meterprijzen.

De straten achter de Schotersingel zijn absoluut niet minder populair. Je zou zelfs kunnen stellen dat deze straten populairder zijn. De verkoop- en aankoopprijzen liggen hier net wat lager. Hierdoor zijn deze woningen voor meer mensen te betalen. Dit zorgt er voor dat de aankoop en verkoop vaak sneller verloopt. Een andere hele populaire straat in het Ter Kleefkwartier, is de Kleverparkstraat. Ook hier vind je ruime woningen die omringd zijn door groen.

Omgeving

Vanaf de Kleverparkbuurt fiets je binnen 5 minuten naar de Grote Markt (hartje centrum). Op loopafstand vind je ook het treinstation van Haarlem. Vanaf dit punt vertrekken ook veel bussen.

De Kleverparkbuurt is erg fijn wonen in een luxe Haarlemse omgeving. Vlak naast het centrum.

Huis kopen in het Ter Kleefkwartier

Op zoek naar een leuke koopwoning in het Ter Kleefkwartier? Je vindt hier grote woningen in een groene omgeving. Met soms absurd hoge verkoopprijzen, vooral aan de Schotersingel. Het kopen van een woning in deze buurt is een ware uitdaging. Er is veel vraag naar woningen in dit deel van Haarlem en de vraagprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen.

Huis huren in het Ter Kleefkwartier

Op zoek naar een huurwoning in het Ter Kleefkwartier? Voor een appartement van honderd vierkante meter betaal je een huurprijs ver boven de duizend euro per maand. Je woont dan wel op een prachtige plek in Haarlem.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in het Ter Kleefkwartier in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

schotersingel-kleverparkbuurt-ter-kleefkwartier-haarlem-noord-
kleverparkbuurt-ter-kleefkwartier-haarlem-noord-schotersingel
kleverparkbuurt-ter-kleefkwartier-haarlem-noord-twee-onder-een-kap
kleverparkbuurt-ter-kleefkwartier-haarlem-noord-hoekwoning

Buurt Facts Kleverparkbuurt

Parkeren

Parkeren is in deze leuke buurt op veel plaatsen betaald. Parkeervergunningen zijn gemakkelijk te verkrijgen bij de gemeente Haarlem.

m2 prijs

De Kleverparkbuurt is absoluut een van de mooiste en daarmee ook duurste buurten van Haarlem. De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt rond de EUR. 5000,-.

Parken

Het zuidelijke gedeelte van de buurt ligt aan de Schotersingel. Dit is een buitengewoon mooi park om te varen met een bootje.

Winkels

Hier vind je veel winkels aan de Ostadestraat. Het zuidelijke deel grenst aan het centrum van Haarlem, met veel winkels.

Call Now Button