Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Bomenbuurt

onen in de Bomenbuurt in Haarlem-Noord betekent wonen in een buurt met een geheel eigen karakter. De Bomenbuurt ligt in het Ter Kleefkwartier. Het Ter Kleefkwartier staat onder andere bekend om zijn statige huizen. Je vind hier grotere woningen, in vergelijking met het gemiddelde van Haarlem-Noord. Ook woningen met drie woonlagen is niet uitzonderlijk. Deze buurt behoort tot de populairste buurten van Haarlem. Vooral onder jonge gezinnen is deze buurt in trek. Het is een erg mooie, warme en gezellige buurt in Haarlem.

Over deze buurt

Rond 2015 vond je hier nog veel betaalbare woningen. De afgelopen jaren zijn de prijzen sterk gestegen. Dit komt uiteraard door de grote vraag in deze mooie buurt. Nu, anno 2019, is het voor jonge gezinnen lastiger geworden om hier een geschikt en betaalbaar huis te vinden.

Wij merken dat jongere gezinnen verder in Haarlem-Noord gaan zoeken of aan de overkant van de Rijkstraatweg kijken. In de Indische buurt. De meterprijzen in de Indische buurt zijn niet perse lager, maar de woningen zijn wat kleiner van formaat. Hierdoor zijn de prijzen makkelijker te behappen voor jonge gezinnen. Andere wijken die bij jonge gezinnen in trek zijn, zijn de Delftwijk en Vogelwijk in Haarlem. Dit komt door de (nu nog) aantrekkelijke prijzen in deze buurten.

Wie zoekt er dan wel nog naar een huis in de Bomenbuurt? Dat zijn met name de jonge stellen en gezinnen uit Amsterdam die de Haarlemse meterprijzen makkelijk te betalen achten. In de binnenstad van Amsterdam komt een huis van honderd vierkante meter al vrij snel boven de één miljoen euro uit. Daar koop je in Haarlem nog een grote woning voor van meer dan tweehonderd vierkante meter met een flinke tuin.

De Bomenbuurt in Haarlem Noord behoort tot de top 2 mooiste buurten van Haarlem-Noord en de top 5 van de mooiste buurten van heel Haarlem.

Huis kopen in de Bomenbuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Bomenbuurt? Het kopen van een huis in deze buurt kan een hele opgave zijn. Er zijn veel andere (kapers) op de kust. Daarbij is de buurt zo populair dat hier ‘Amsterdamse situaties’ voorkomen. Hiermee bedoelen we dat de vraagprijs flink wordt overboden. De gemiddelde meterprijs kruipt dan langzaam maar zeker sterk omhoog. Lukt het je om een koopwoning te bemachtigen in de Bomenbuurt? Dan woon je wel in een erg mooie, warme en gezellige buurt in Haarlem.

Huis huren in de Bomenbuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Bomenbuurt? Helaas is deze buurt niet de gemakkelijkste oplossing. Er is hier maar weinig te huur. De woningen die hier wel te huur zijn, zijn vaak appartementen. En niet een hele woning. Huurprijzen van boven de EUR. 1500,- per maand zijn niet uitzonderlijk.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Bomenbuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

Buurt Facts Bomenbuurt

Parkeren

In de Bomenbuurt kun je zorgeloos parkeren. Parkeren is hier gratis en er is geen vergunning voor nodig.

m2 prijs

De Bomenbuurt behoort tot de mooiste buurten van Haarlem-Noord. De vierkantemeter prijs is EUR. 3750,-.

Parken

Er zijn nagenoeg geen parken in de Bomenbuurt. Zoals de naam al aangeeft, heb je hier wel veel groen.

Winkels

De Bomenbuurt grenst aan het Soendaplein, met de grootste Albert Heijn van Haarlem.

Call Now Button