Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Sterrenbuurt

Voordat u begint te lezen willen we u graag aangeven dat u begint te lezen over een van Haarlem Noords populairste woonbuurten. Het kopen en huren van een woning in de Sterrenbuurt is een uitdaging. Hiervoor heeft u een goede makelaar nodig. Wij helpen u graag. Aanrader: het Junoplantsoen is erg fijn wonen! Dit is een rustige straat met veel groen.

Over deze buurt

Het Te Zaanenkwartier kent een aantal vergelijkbare buurten. Dat zijn de Planeten buurt, het Burgemeesterskwartier, Schotervlieland buurt en de Sterrenbuurt. Een buurt is echt anders en dat is het Sinnevelt. Dat komt met name doordat deze buurt veel later gebouwd is. Het verschil tussen de vier bovengenoemde buurten is dat de Sterrenbuurt net iets drukker is en het percentage sociale huur is er hoger. De buurt is erg fijne wonen. Dit komt onderandere door het mooie Zaanenpark. Voor kinderen is dit namelijk erg fijn om een balletje te trappen en voor volwassenen de ideale plek om te genieten van de zon met een drankje. Juist deze combinatie maakt deze week erg prettig in de zomer. Naast het grote park in de buurt kent de buurt ook veel perkjes, gemeenschappelijke binnentuinen en voortuintjes. Dit en de grote Liduinaschool (basisschool) aan het Junoplantsoen maakt de buurt erg prettig wonen voor gezinnen met jonge kinderen.

Geschiedenis

Net als de andere vier bovengeniemde vergelijkbare woonbuurten van het Te Zaanenkwartier is ook de Sterrenbuurt een buurt die voor de jaren 40 gebouwd is. Ook hier staan veel jaren 30 woningen en een aantal woningen van voor de jaren 30. Woningen uit de jaren 30 en van voor die periode zijn razend populair. Dat komt met name doordat de bouwstijl meer karakter heeft. De huizen hebben bijvoorbeeld een mooi puntdak in plaats van een plat dak. Daarbij hebben alle woningen een net iets anderse stijl. Een straat met exact dezelfde huizen was in die tijd iets uitzonderlijker. Zeker als je dit vergelijkt met de bouw uit de jaren 60. De Sterrenbuurt was destijds een echte arbeidersbuurt. Dat is door de jaren heen wel veranderd. Nu wonen er mensen uit alle windrichtingen met verschillende budgetten. Toch zie je dit nog steeds wel terug door de grote mate van sociale huur. Bijna 40% van de buurt bestaat nu nog steeds uit sociale huurwoningen.

Wonen in een van de mooiste en kindvriendelijkste arbeidersbuurten van Haarlem. Dat is wonen in de Sterrenbuurt in het Te Zaanenkwartier in Haarlem Noord.

Huis kopen in de Sterrenbuurt

Het kopen van een woning in de Sterrenbuurt is minder makkelijk dan het klinkt. Woningen staan immers steeds minder lang online op funda. Dat komt met name door de populaire bouw van de woningen in deze buurt. Ook de kindvriendelijkheid en de fijne sfeer is een echte trekplijster voor gezinnen met jonge kinderen. Tenslotte is het natuurlijk erg fijn om zo’n mooi park naast je woning te hebben. Daarbij is de hoeveelheid private woningen met ca 60% weinig. Dit betekend dat er niet zo vaak een woning van eigenaar wisseld in de Sterrenbuurt. Mocht je een kans willen maken op de woning in deze buurt in het populaire Te Zaanenkwartier? Neem dan snel conact op met ons. Wij regelen de rest! Tip: soms zie je aan de straatkant niet wat er zich achter een woning bevindt. neem als voorbeeld de woningen aan de Schutterstraat, Pallasstraat en Junoplantsoen. Deze echte oorspronkelijke Haarlemse arbeiderswoningen hebben een waanzinnig mooie gedeelde binnentuin.

Huis verkopen in de Sterrenbuurt

Het verkopen van een woning is nu niet lastig meer. Zeker niet als je huis staat in een buurt zoals de mooie Sterrenbuurt. Toch is het belangrijk om een goede makelaar te hebben met een groot netwerk. Heeft u dit niet dan kan het alsnog langer duren dan gewenst en zal u niet het bedrag krijgen wat u graag will hebben voor uw woning. Voor meer informatie kan u contact opnemen met ons van Woonflexibel.

Huis huren in de Sterrenbuurt

Het huren van een woning in deze buurt is lastig. Er wordt immers weinig verhuurd. Mocht je toch willen wonen in de Sterrenbuurt dan moet je er bovenop zitten. Dat doen wij voor jou. In de buurt liggen daarbij grote zones met sociale huurwonngen. Mocht je hier in aanmerking voor willen komen dan kan dit. Je moet je dan wel tijdig inschrijven bij een wooningbouw cooperatie. Een leuke straat om te huren is dan bijvoorbeeld de Schutterstraat in het Te Zaanenkwartier.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Sterrenbuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

sterrenbuurt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-junoplantsoen-zijaanzicht
sterrenbuurt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-junoplantsoen-zomer
sterrenbuurt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-arbeiderswoning
sterrenbuurt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-delftlaan-winter
sterrenbuurt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-pleiadenstraat
sterrenbuurt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-jaren-30-winter-steenbokstraat

Buurt Facts Sterrrenbuurt

Parkeren

De Sterrenbuurt is een Haarlemse woonbuurt. Dit betekend dat parkeren kan met een vergunning of gastenkaart.

Woning waardes

De Sterrenbuurt ligt pal tegen de Bomenbuurt in het Ter Kleefkwartier aan. Dit betekend een uiterst populaire omgeving.

Parken

Een onderdeel van deze buurt is het Zaanenpark. Dit is een mooi park waar fijn gewandeld kan worden met de hond.

Winkels

Het gehele Te Zaanenkwartier in Haarlem Noord ligt dicht bij het centrum van Haarlem. Pal naast de buurt ligt een grote Ah.

Call Now Button