Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Sinnevelt buurt

De buurt Sinnevelt in Haarlem noord heeft weinig woningen van voor de oorlog. Vrijwel alle woningen zijn gebouwd vlak na de oorlog. In die tijd was het gebruikelijk om zoveel mogelijk woonruimte te creeeren op een vierkante meter. Dit heeft er toe geleidt dat in Sinnevelt veel flats staan. Vrijwel alle flats zijn opgeleverd tussen 1955 en 1959. Ook de laagbouw in deze buurt bestaat uit dezelfde periode. Hierdoor hebben een aantal straten veel huizen met dezelfde bouw

In deze volkse buurt heb je een aantal straten zoals dew Nouhuysstraat waar leuke arbeiderswoningen staan. Het zijn overigens geen officiele arbeiderswoningen aangezien ze aanzienlijk groter zijn. Deze woningen zijn gemiddeld namelijk meer dan honder vierkante meter. Het bijzondere aan deze woningen is dat ze wel een paar kenmerken hebben van een jaren 30 woning. Ze zijn zeker niet zo rechttoe rechtaan gebouwd als de jaren 60 woningen. Her verschil tussen deze twee is heel gemakkelijk te zien.

Bij de bouw uit de jaren 30 in Haarlem kregen de woningen allerlei eigen karakterestieke kenmerken. Bij de bouw uit de jaren 60 werd er gekozen voor snel en praktisch bouwen. Dit betekende hele woonblokken met exact dezelfde huizen. Geen eigen stijl maar iedereen exact het zelfde. Naast buiten zijn deze huizen ook binnen identiek aan elkaar.

De buurt grenst aan de noordzijde met het Noorderhout. Dit is een grote groenzone met voetbalvelden, vijvers, wandelpaden en grasvelden. Het Schoterbos is een onderdeel van het Noorderhout. In dit grote bos kan je heerlijk met de hond wandelen. In de zomer vinden hier zo nu en dan bootcamps plaats.

Ondanks de mate van hoogbouw is de Sinnevelt buurt in Haarlem Noord toch een gezellige woonbuurt. Er worden zo nu en dan leuke evenementjes georganiseerd.

Jaren 50 buurt met hoog en laagbouw

Doordat de Sinnevelt buurt voor de jaren 60 is opgebouwd heeft de laagbouw op sommige plekken echt nog wel wat stijl. De flats zijn wel vrij strak gebouwd. Dit is uiteraard vrijwel altijd wel het geval met flats. Echter zie je bijvoorbeeld aan het flatgebouw aan de Mr. Jan Gerritszlaan dat flats ook best stijlvol gebouwd werden in deze tijd.

Door de grote hoeveelheid hoogbouw is de gemiddelde meterprijs in deze buurt gemiddeld. De buurt is heel anders dan de andere buurten in het Te Zaanenkwartier. Dit is eigenlijk wel fijn omdat deze woningen daardoor makkelijker te betalen zijn voor gezinnen met een lager budget. Hierdoor vind je in de Sinnebelt buurt in Haarlem Noord ook veel sociale huur in de flats. Deze flats zijn vaak nog geheel in beheer bij grote cooperaties.

De straten met rijtjeshuizen met een stijlvolle begin jaren 50 stijl zijn het waardevast. Dat komt met name omdat deze woningen een eigen stijl hebben. Dit spreekt mensen aan. Hierdoor zijn de gemiddelde prijzen van deze woningen hoger dan het gemiddelde van deze buurt.

Bent u op zoek naar een goede makelaar in Haarlem voor het aankopen van een woning of het verkopen van uw eigen woning? Neem dan gerust contact op met ons. Door ons brede netwerk kunnen wij u snel van dienst zijn.

sinnevelt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-flats
sinnevelt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-moderne-flat
sinnevelt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-jaren-50-woning
sinnevelt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-arbeiderswoningen

Buurt Facts Sinnevelt Te Zaanenkwartier

Parkeren

Parkeren in de Sinnevelt buurt kan lastig zijn. Parkeer vergunning zijn hier noodzakelijk. Deze zijn te verkrijgen bij de gemeente.

Populariteit

Haarlem noord is erg populair onder jonge gezinnen en gezinnen met oudere kinderen. Hierdoor zijn de woningen snel verkocht.

Parken

De buurt grenst aan het Noorderhout. Dit is een grote groene Haarlemse zone. Daaraan grenzend ligt het grote Schoterbos.

Winkels

Het centrum van Haarlem is makkelijk te breiken. Dichtbij Sinnevelt ligt de Dekamarkt. De buurt heeft kleine speciaalzaken.

Call Now Button