Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Schotervlieland buurt

De Schotervlieland buurt is een erg mooie Haarlemse buurt. Naast dat de buurt mooi is is de buurt ook nog eens erg praktisch gelegen. In de buurt ligt een grote supermarkt, een sportcentrum en een openbaar zwembad. De huizen zijn allen gebouwd in de 20e eeuw. De meeste woningen stammen uit het begin van deze periode. Dat is met name terug te zien naan de bouwstijl van de huizen. Veel mensen zouden deze huizen omschrijven als een typische jaren dertig woning. Een erg mooie straat om te wonen in de Schotervlieland buurt is de van Wickevoort Crommelinstraat. Daarover straks meer.

Waarom is deze buurt zo praktisch gelegen?

De buurt ligt ver genoeg buiten het centrum waardoor je gemakkelijk de Haarlemse uitvalswegen naar bijvoorbeeld Amsterdam kan bereiken zonder dat je over drukke wegen hoeft te rijden. Aan de andere kant ligt de buurt dicht genoeg bij het centrum om gemakkelijk naar het centrum te kunnen fietsen in een korte tijd. Op de kop van de buurt aan de noordzijde heb je een grote Dekamarkt voor de allerdaagse boodschappen. Rondom de buurt is voldoende scholing te vinden voor kinderen. Dat maakt de buurt een extra fijne buurt voor gezinnen met jonge kinderen. Tenslotte ligt de buurt pal naast een openbaar zwembad “De Planeet” en naast het grote Noorderhout park.

Waarom is de Schotervlieland buurt zo mooi?

Mooi is uiteraard een relatief begrip. Wat vinden wij precies mooi dan? Iets wat ons erg aanspreekt aan deze buurt is het warme en knusse karakter. Dit komt goed naar voren is de Wickevoort Crommelinstraat. De straten zijn niet al te breed en er zijn veel bomen gepland. Vooral in de zomer geven deze bomen veel stijl aan de straten. Een ander pluspunt zijn de voortuinen. Het merendeel van deze voortuinen is erg goed verzorgt in deze buurt. Dat geeft de buurt de nodige verzorgde looks. Ook dit komt met name in de zomer en het voorjaar naar voren. Naast de Wickevoort Crommelinstraat is ook de kruizende Vorsterman van Osyenstraat een erg mooi straatje. Het gaat dan met name om de straten aan de zuidzijde. Voordeel is dat de tuinen van deze woningen vrijwel de hele dag in de zon staan. Last but not least de tuinen zijn ook nog eens groot voor Haarlemse begrippen.

De Schotervlieland buurt in Haarlem Noord is een populaire buurt voor gezinnen met veel karakterestieke jaren 30 woningen.

Klassieke jaren 30 woningen in een stijlvolle buurt

Vrijwel alle woningen in deze buurt zijn stijlvol. Uiteraard stijlvol met een eigen karakter. Je ziet hier dus weinig woningen met dezelfde bouwstijl. Juist dat maakt het een hele fijne buurt om doorheen te wandelen.

Hoe zijn de mensen in de buurt?

Deze vraag krijgen wij vaak en het blijft moeilijk om hier antwoord op te geven. Toch valt er wel iets over te zeggen. In de Schotervlieland buurt wonen immers veel gezinnen en een aantal mensen waarvan de kinderen al uit huis zijn. Dit heeft de buurt een rustig maar toch ook een bewegelijk karakter. In de zomer zie je veel jongeren op straat en tegelijk ouderen die in hun voortuin aan het genieten zijn van de zomerzon.

Koopwoningen Schotervlieland buurt Haarlem Noord

De woningen zijn wat groter dan het gemiddelde in Haarlem noord. In Haarlem noord staan veel arbeiderswoningen. Deze woningen zijn ca. tussen de 60 en 70 vierkante meter. In de Schotervlielandbuurt zijn de woningen over het algemeen wat groter. Hierdoor hebben veel woningen meer dan twee slaapkamers. Dit maakt het wonen in de Schotervlielandbuurt ideaal voor gezinnen met meer dan een/twee kinderen. De prijzen van de woningen zijn bovengemiddeld voor Haarlem Noord begrippen. Dat komt met name door de ideale ligging en de algemene mooie bouwstijl van de buurt.

Bent u op zoek naar een geschikte koopwoning in Haarlem Noord en houdt u van meer ruimte dan kan dit de buurt zijn die u zoekt. De buurt is ideaal voor grotere gezinnen en voor mensen die van hun oudedag willen genieten op een praktische locatie. Mocht u overwegen om uw huis te verkopen in Haarlem noord dan helpen wij u graag op weg. Woonflexibel is de nummer 1 in het verkopen van woningen in Haarlem. Dit hebben wij te danken aan onze expertise over de buurten en wijken.

Een koopwoning in deze populaire woonbuurt staat gemiddeld maar een week online. U moet er dus als de kippen bij zijn en een goede aankoop & verkoop makelaar hebben. Dit zijn wij van Woonflexibel! Voor meer informatie; neem gelijk conact met ons op. Wij zijn zowel per email als per telefoon goed bereikbaar. 

schotervlieland-te-zaanenkwartier-haarle
schotervlieland-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-30er-jaren
schotervlieland-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-van-nesstraat
schotervlieland-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-jaren-30-woning

Buurt Facts Karolingenbuurt

Parkeren

Parkeren in de Schotervlielandbuurt is mogelijk. U heeft wel een vergunning nodig. Deze is gemakkelijk te verkrijgen.

m2 prijs

De vierkante meterprijzen zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. Dit is ook het geval een deze mooie woonbuurt.

Parken

De buurt ligt vlak bij het Schoterbos en het Nooorderhout. Dit betekend dat er nabij de buurt veel groen aanwezig is.

Winkels

De buurt ligt dicht bij het centrum van Haarlem. In de buurt is een grote Dekamarkt voor de allerdaagse boodschappen.

Call Now Button