Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Planetenbuurt

Dit is een hele populaire buurt in het Te Zaanenkwartier onder gezinnen. Dat de Planetenbuurt in Haarlem Noord populair is komt door een aantal zaken. Een van de redenen is de ligging van de buurt ten opzichte van het centrum van Haarlem. Een andere misschien nog wel belangrijkere reden zijn de mooie huizen in de buurt. De buurt heeft veel jaren 30 woningen en een aantal huizen zijn zelfs voor de jaren 30 gebouwd. Links op deze webpagina staan foto’s. De foto’s geven typisiche Haarlemse woningen die rond de jaren 30 zijn gebouwd.

De eerste woning is het oudst. Deze woning stamt uit het begin van de 20e eeuw. De exacte bouw is niet duidelijk. Men verwacht dat de woning rond 1906 gebouwd is. De drie woningen eronder komen allen uit de jaren 30. Het grappige is dat de onderste twee woningen even oud zijn. De onderste is alleen net wat modernere gerenoveerd. Beide woningen zijn gebouwd in 1937. Het renoveren van een jaren 30 stijl zorgt voor een moderne look op een klassieke woning. Wij van Woonflexibel vinden dat deze verbouwing goed is geslaagd. Wat vindt u?

Waanzinnige jaren 30 buurt uit Haarlem noord. De Planetenbuurt is absoluut een buurt waar je wil wonen met je gezin.

Mooie jaren 30 woningen in een populaire buurt

De buurt ligt optimaal ten opzichte van het centrum van Haarlem. Het is immers maar een klein stukje fietsen voordat je in het centrum bent. Mocht je niet in Haarlem werken dan is de Planetenbuurt ideaal omdat je via de Schoterbrug heel gemakkelijk richting de N200 rijdt. De N200 is de uitvalsweg richting Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden.

Ten noorden van het leuke kleine Zaanenpark lig deze leuke buurt in het Te Zaanenkwartier. Aan de noordzijde van de buurt vind je de Noorderhoutbuurt. Grenzend aan deze buurt ligt het Schoterbos. Ook hier kan je prettig wandelen en van het zonnetje genieten.

De buurt ligt middenin het Te Zaanenkwartier tussen het Sinnevelt, het Schotervlieland en het Burgemeesterskartier in. De buurt heeft het meeste weg van het Schotervlieland. Zoals boven staat omschreven bestaat de Planetenbuurt voornamelijk uit jaren 30 woningen. Deze mooie bouwstijl vind je ook veel terug in de Schotervlieland buurt. In bijvoorbeeld de Sinnevelt buurt zie je dit veel minder. Hier staan nagenoeg geen jaren 30 woningen. Het Sinnevelt is dan ook voor het grootste deel na de jaren 50 gebouwd. Dit heeft de buurt een minder karakterestiek gevoel ten opzichte van de Plantenbuurt.

Op zoek naar zo’n gave woningen in een dermate populaire buurt? Wij helpen je graag. Wil je slagen in zo’n buurt dan heb je een goede aankoopmakelaar uit Haarlem nodig. Dat zijn wij.

Woon je in de mooie Planetenbuurt in Haarlem en overweeg je om je huis te verkopen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Verkopen is onze passie, Haarlems is onze focus en slagen zullen we sowieso.

planetenbuurt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-middenweg
planetenbuurt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-marsstraat
planetenbuurt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-dolfijnstraat-jaren-30
planetenbuurt-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-jaren-30-pegasusstraat

Buurt Facts Planetenbuurt Haarlem Noord

Parkeren

De buurt is erg knus. Er zijn voldoende parkeerplaatsen. Soms even zoeken. Vergunning vereist, verkrijgbaar via gemeente.

m2 prijs

Dit is net als de Schotervlieland buurt een hele populaire buurt. Dit komt met name door de grote hoeveelheid jaren 30 woningen.

Parken

De buurt grenst aan twee parken. Zuidelijk ligt het Zaanenpark en noordelijk het grote Schoterbos in de Noorderhout.

Bebouwing

Mooie jaren 30 woningen met een voortuin en een ruime achtertuin. De woningen hebben stijl in de Planetenbuurt.

Call Now Button