Chat with us, powered by LiveChat

| Wandelen in het Noorderhout

Het noorderhout is een buurt in Haarlem die enkel bestaat uit groen. Zo heb je in het gebied voetbalvelden, een kinderboerderij, twee grote vijvers, een zwembad en veel wandel en fietspaden. De Noorderhoutbuurt bestaat uit twee delen. Zo heb je een westelijk en een oostelijk deel.

In het westelijke deel ligt het bekende Schoterbos. Dit bos behoord tot de grotere Haarlemse stadsbossen. In het Schoterbos liggen veel wandelpaden waar je heerlijk met de hond kan wandelen. Ook wordt er in de zomer zo nu en dan een bootcamop gehouden en kan je er prettig hardlopen. In de twee grote vijvers van het Schoterbos wordt zo nu en dan gevist. Het schijnt dat er grote karpers in deze vijvers zwemmen.

Het oostelijke deel van het Noorderhout bestaat uit bedrijvigheid. Zo ligt er in dit deel een voetbalclub met een groot stadium. Tot voor kort werden hier elke week de vast Haarlemse wedstrijden gespeeld. Naast een voetbalclub vind je hier ook de kinderboederij en het zwembad. Met name het zwembad is erg bekend onder de Haarlemmers. Dit komt onder andere door de grote van het bad, de populariteit en omdat het zwembad in het verleden een keer is afgebrand.

Noorderhout is een wijdsopgezette groenzone in Haarlem Noord. Erg prettig om te wandelen, joggen en om de hond uit te laten.

Wonen rondom het Noorderhoutpark

Het park grenst aan vijf Haarlemse buurten. Allen hebben een geheel eigen karakter en stijl. Zo vindt je ten noorden van het park een andere wijk genaamd Delftwijk. De buurten in Delftwijk die grenzen aan het park zijn de Van Schendelbuurt en de Rivierenbuurt.

Aan de zuidzijde van het park vind je drie buurten die grenzen aan het Noorderhout. Allen behoren tot de zelfde wijk, namelijk het Te Zaanenkwartier. Deze buurten zijn Sinnebelt, Schotervlieland en de Plantenbuurt. De laatste dankt zijn naam aan het zwembad dat ligt in de Noorderhoutbuurt.

Ben je op zoek naar een woning dicht bij dit mooie park of wil je er een verkopen neem dan gerust contact met ons op.

Woonflexibel helpt iedereen aan een goede woning. Wij zorgen dat de aankoop en verkoop van uw woning soepel, gemakkelijk en snel verloopt. Mail of bel ons voor meer informatie. Bent u op zoek naar een huurwoning? Ook daar helpen wij u graag bij.

noorderhout-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-kinderboederij

Buurt Facts Noorderhout

Fietsen

Je mag niet overal in het park fietsen i.v.m. honden en wandelaars. Je kan het park wel met de fiets doorkruizen.

Rare typetjes

Vroeger kwam het wel eens voor dat er vreemde typetjes in het park werden gespot. Nu is het park een erg prettige omgeving.

Parken

Het Noorderhout behoord tot een van de grootste parken van Haarlem. Het Schoterbos is een onderdeel van dit park.

Recreatie

Het Noorderhoutpark is in de zomer ideaal voor recreatie. Je kan er heerlijk van het zonnetje genieten met een drankje.

Call Now Button