Chat with us, powered by LiveChat
De Krim in het Te Zaanenkwartier in Haarlem Noord.

| Wonen in de Krimbuurt

De Krim oftwel het eiland grenst aan Bloemendaal en ligt pal naast het treinstation van Bloemendaal. Deze ligging naast het station is erg praktisch. Met de trein ben je hierdoor binnen 20 minuten in bijvoorbeeld Amsterdam. De Krim is een van de westelijkse buurten van Haarlem. De buurt hoort bij het Te Zaanenkwartier.

De buurt is omringt door sportgelegenheden. Aan de noordzijde liggen de Haarlemse honkbal, atheletiek en voetbal velden. In het zuiden ligt de bekende Haarlemse ijsbaan, naast de ijsbaan ligt de extranhal waar allerlei binnensporten kunnen worden uitgeoefend. Gedacht moet worden aan tennis, volleybal en basketbal. Tijdens de winterstop wordt er in de Extranhal ook gevoetbalt en gehockeyd.

In de Schoterveenpolder aan de andere kant van de Randeweg liggen ook grote sportvelden die grenzen aan de Krim. Hier wordt gerecreëerd door omwonenden en er is een korfbal club te vinden. Kortom er valt gemakkelijk en genoeg te sporten rondom de Kirm buurt in Haarlem Noord.

In de Krim zijn de straten breder opgezet dan in de gemiddelde Haarlemse buurt. Dat geeft de buurt een ruimtelijk maar een minder knus gevoel. In de Krim vind je minder huizen met een voortuin. Hierdoor is de sfeer op straat wat rustiger dan in een typische buurt uit Haarlem noord. De perkjes aan de westzijde van de buurt voor de drie laagse flatjes worden wel veel gebruikt. In de zomer tref je hier mensen die bbqen, een balletje trappen en een drankje drinken. Dit geeft de buurt een gezellige en warme vibe in de zomerdagen. Doordat er weinig auto’s door de buurt rijden is het een erg kindvriendelijke buurt.

De Krim is een buurt met een grote verschijdenheid aan bouwstijlen. Dit trekt verschillende mensen naar deze buurt. Hierdoor wonen er mensen van jong tot oud.

Zowel laagbouw als hoogbouw in de Krim

De Krimbuurt bestaat qua bouwstijl uit meerdere verschillende zones. Aan de westelijke zijde van de buurt staat voornamelijk hoogbouw. De hoogbouw en is recenter gebouwd. In de oostelijke zone staat veel meer laagbouw. Ook in deze zone zijn duidelijk twee verschillende bouwstijlen te vinden. Het verschil zie je het beste in de Cornelis van der Lijnlaan. Aan de zuidzijde van de straat de oudere huizen en aan de noordzijde de moderenere woonoplosstingen.

In de Krim is de hoogbouw recenter gebouwd dan de laagbouw. In de flats wonen gemiddeld gezien wat meer mensen van boven de 60. Een aantal van de flats zijn gebouwd vanwege sociale doelstellingen. Door het gebrek aan sociale woningen in Haarlem was dit destijds noodzakelijk. De flats zijn degelijk gebouwd. Je zou de flats het beste kunnen vergelijken met de typische jaren 60 bouw.

De noordelijke helft van de Krim buurt in Haarlem Noord heeft een vergelijkbare jaren 60 bouw als de flats. Deze huizen zijn heel rechttoe rechtaan gebouwd. Hierdoor zijn de daken plat en is er weinig onderscheid gemaakt tussen de verschillende woningen. Het grootste voordeel van deze huizen is de lage mate van onderhoudt en de grotere metrages op de bovenste etages door het platte dak.

In het zuidelijke deel van de buurt pal boven de Extranhal staan nog woningen met een meer authentiek Haarlemse stijl. Deze woningen hebben veel weg van een ajren dertig woning. Echter zijn de meeste wat kleiner. Het mooie aan dit deel van de buurt is dat veel huizen beschikken over een voortuin en de straten zijn er knusser opgezet. Een mooie straat in het zuidelijke deel van de Krim is bijvoorbeeld de Joan Maetsuykerlaan.

Het vinden van een geschikte woning in de Krim buurt in het Te Zaanenkwartier in Haarlem is een hele uitdaging. Het verkopen van een woning in deze buurt niet mits je de juiste makelaar hebt. Wij van Woonflexibel helpen je graag!

de-krim-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-jaren-30
de-krim-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-tuin-flats-gezinswoning
de-krim-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-flat
de-krim-te-zaanenkwartier-haarlem-noord-tuin-flats

Buurt Facts de Krim Haarlem Noord

Parkeren

Voor het parkeren op straat in de woonbuurten en wijken is een parkeervergunning vereist. Kan aangevraagt worden bij de gemeente Haarlem.

m2 prijs

De prijzen van de woningen in de Krim buurt liggen rond het gemiddelde van Haarlem. De jaren 30 woningen zijn verreweg het populairst.

Parken

De buurt kent veel groen door de sportvelden aan de noord en oostzijde. Daarbij grenst de buurt aan de westzijde met een groenzone.

Winkels

De buurt ligt dicht bij de leuke dorpstraat van Bloemendaal. Hier zijn veel speciaalzaken gevestigd. Haarlem Centrum is 10 minuten fietsen.

Call Now Button