Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in Spaarndam

Het is een karakterstiek dorp wat grenst met de noordzijde van Haarlem. Het dorpje heeft nog steeds veel authentieke en hisotrische kenmerken. Spaarndam is fijn wonen voor mensen die houden van rust in een socaile omgeving. Een aantal woonhuizen in het oude dorp grenzen aan het IJ of aan de mooie haven grenzend aan het Spaarne. Het uitzicht over het water met een ondergaande of opkomende zon is hier adembenemend mooi.

Over deze buurt

Het dorp is omringt door water en groen. Aan de zuidwestijde van het dorp ligt de grote Spaandammerpolder. Een gedeelte van deze polder behoord bij Spaarndam en een gedeelte bij de Vogelbuurt in Haarlem noord. Doordat het merendeel bij de Vogelbuurt hoort zal de Spaarndammerpolder op deze website omschreven worden alszijnde een buurt van het Vogelkwartier.

Aan de zelfde zijde van het dorp ligt ook de Hekslootpolder. Deze mooie polder behoord tot het Vondelkwartier in Haarlem Noord. De Hekslootpolder staat bekend om de bijzondere Flora en Fauna. Doordat Spaarndam omringt is door deze gronden zal je ook daar zo nu en dan bijzondere vogels kunnen spotten.

Spaarndam is een fijn dorp om te wonen als je gesteld bent op je rust. Daarbij is het als forens een fijne plek omdat je vanuit hier gemakkelijk naar Haarlem en naar Amsterdam rijdt.

Geschiedenis

Spaarndam ontstond ten tijden van Graaf Floris de vijfde. Hij liet in 1285 een dam aanleggen bij de monding van het Spaarne. Hierdoor ontstond het IJ. Voor vissers was dit de ideale omgeving om te vissen. Het dorp ontstond toen dan ook doordat vissers dicht bij het meer en het spaarne wilde wonen. Het dorp Spaarndam was van 1812 tot 1927 een eigen gemeente. Nu Behoord Spaarndam bij de gemeente Haarlem en is het een echt forenseplaatsje waar in kleine mate tourisme plaatsvind.

In Spaarndam woon je in een drop met een ruime voorgeschiedenis. De ligging van het dorp is ideaal voor Forensen.

Huis verkopen in Spaarndam

Het verkopen van een woning in Spaarndam kan het beste met een specialist. Dit dorp heeft immers een dermate grote geschiedenis dat het wel leuk is als de makelaar hier iets van af weet. Wij hebben ons verdiept in de geschiedenis van dit mooie dorp uit 1285.

Huis kopen in Spaarndam

Bent u op zoek naar een koopwoning tussen Amsterdam en Haarlem in en is Halfweg net wat te druk geworden voor u. Dan biedt een koopwoning in Spaarndam wellicht de oplossing. Hier staan mooie koopwoningen waarvan een aantal pal aan het water. De opkomende en ondergaande zon is een adembenemend mooi gezicht hier. Om een woning te kopen in Spaarndam heb je de juiste kennis nodig van de markt. Die hebben wij! Neem nu contact op met ons voor meer informatie.

Huis huren/verhuren in Spaarndam

In Spaarndam staat vrijwel nooit een woning te huur of wordt een woning gehuurd. Voor een mooie geschikte huurwoning verwijzen wij u naar Haarlem. Wij helpen u graag om een geschikte huurwoning te vinden. Mocht u toch uw huis in Spaarndam willen verhuren dan kan korte termijn verhuur een uitkomst bieden. Wij informeren u graag.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in Spaarndam nabij Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

oud-spaarndam-haarlem-dijkdorp
oud-spaarndam-haarlem-dorpweg
oud-spaarndam-haarlem-dorpstraat

Buurt Facts Spaarndam

Parkeren

Parkeren is in Spaarndam best lastig. Veel woningen hebben een oprijlaan. Voor dagjes mensen is er een parkeerterrein.

Flora en Fauna

Spaarndam is omringt door water en groenzones. Beide gebieden trekken veel bijzondere vogels en planten aan.

Recreatie

Door de karakterestieke bouw van de woningen is het een waar genot om hier te wandelen en te fietsen.

Winkels

In de dorpstraat vind je kleine speciaalzaken waaronder een geweldige palingrokerij. Er is ook een Ah.

Call Now Button