Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen In Spaarndam

Wonen in Spaarndam in Haarlem Noord betekent wonen in een dorp. Letterlijk. Spaarndam is namelijk een dorp ten noordoosten van Haarlem. Sinds 1927 hoort het dorp bij Haarlem.

Tussen 1812 en 1927 was Spaarndam een eigen gemeente. Het dorp is gecreëerd in 1285 toen Graaf Floris V daar een dam liet aanleggen. De inwoners van Spaarndam verdienden destijds de kost met het vragen van tol voor deze dam en met visserij.

De huizen in Spaarndam zijn authentiek gebleven aan de oorspronkelijke bouwstijl. Dit geeft een warm en historisch gevoel wanneer je door het dorp fietst. Ten oosten van het dorp vind je een grote Albert Heijn, die het dorp van alle benodigdheden voorziet.

Spaarndam is omringd door groen en polders. De ideale omgeving om te wandelen, te fietsen en hard te lopen. Er ligt een grote plas richting Velserbroek. De Westbroekplas. Hier kan je ‘s zomers lekker vertoeven. Er wordt dan zelfs gewindsurft. Maar in de winter is er vlak naast Spaarndam ook veel vertier te vinden. Wat dacht je van schaatsen op de weilanden naast de Slaperdijkweg?

Buurten In Spaarndam

Buurt Facts Spaarndam

Parkeren

Parkeren in Spaarndam is geen enkel probleem. Je hoeft niet te betalen voor parkeren.

M2 prijs

Spaarndam heeft een gemiddelde vierkantemeterprijs van ca. EUR. 3750,-.

Natuur

Spaarndam is omringd door grote polders en parken. Een heerlijke omgeving om te wandelen en te fietsen.

Omgeving

Het centrum van Spaarndam heeft een authentiek karakter. In de winter kun je vlakbij Spaarndam schaatsen.

Call Now Button