Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Soendabuurt

De Soendabuurt is de meest zuidelijke buurt van de Indische buurten in Haarlem noord. Dat betekend simpelweg dat deze buurt het dichtste bij het centrum van Haarlem ligt. Met name dat maakt deze buurt een erg gewilde buurt voor Haarlemmers die niet in Haarlem werken. Je woont immers dicht bij het centrum maar je rijdt erg gemakkelijk de stad uit. Aan de westzijde van de Soendabuurt vind je het Soendaplein. Gevestigd aan dit plein vind je de grootste Albert Heijn van Haarlem. Dit is prettig boodschappen doen omdat deze AH letterlijk bijna alle huishoudelijke producten verkoopt.

Fietsen naar het centrum doe je dus vanuit de Soendabuurt in minder dan 5 minuten. Mocht je echter naar het centrum gaan puur om te shoppen dat kan dit ook dichterbij huis. Deze buurt ligt namelijk tussen de Spaarndamseweg en de Cronjéstraat in. De Conjéstraat is een van de bekendste Haarlemse winkelstraten. De winkels zijn er gemiddeld gezien wat kleiner dan in het centrum. Dit geeft veel speciaalzaken de mogelijkheid om er zich te vestigen. Juist daarom is de Cronjéstraat een erg leuke winkelstraat. Je vindt er immers altijd wel wat leuks. Naast de kleine speciaalzaken heb je er ook de grotere bekende winkels. Winkels als de Blokker, Hema, Ici Paric en de Etos zijn er naast de grote Albert heijn ook gevestigd.

Wonen pal naast een van Haarlems bekendste winkelstraatjes.

Meergezinswoningen in een volkse buurt.

De buurt is erg gezellig. Veel mensen kennen elkaar en er wordt zo nu en dan een bbq georganiseerd. Een aantal van de huizen zijn wat hoger dan de gemiddelde gezinswoning in Haarlem Noord. Hierdoor waren deze woningen in de jaren 50 en 60 van de vorige ideaal om te dienen als meergezinswoningen. Nu anno 2019 zijn veel van deze woningen weer eengezinswoningen geworden. Dit komt met name doordat de econonmie weer beter gaat en het voor mensen aantrekkelijk is om hun boven/onder woning te verkopen.

Tussen de hogere huizen in staan ook de tipische Haarlemse arbeiderswoningen waar Haarlem Noord om gekenmerkt staan. Dit zijn knappe woningen van maximaal 1 of 2 woonlagen. Met name deze woningen zijn erg in trek onder jonge stellen en jonge gezinnen. De woningen zijn absoluut kleiner dan 100 meter maar alles wat je nodig hebt zit er in. Meer dan 2 slaapkamers, een mooie badkamer en indien er een dakkapel op zit een ruime 3e slaapkamer. Daarbij hebben de woningen een leuke achteruin. In de Soendabuurt vind je helaas wat minder voortuintjes dan in de Molukkenbuurt. Dit geeft de Soendabuurt een iets minder warme sfeer. Desalnietemin een erg leuke buurt om in te wonen!

Buurt Facts Soendabuurt

Parkeren

Parkeren is op veel plaatsen betaald, met name de buurt rond de Cronjéstraat. Parkeervergunningen zijn gemakkelijk te verkrijgen.

m2 prijs

De prijzen van de woningen zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. Ze zijn immers erg in trek onder jonge gezinnen.

Parken

De Soendabuurt zelf heeft helaas op de kleine perkjes na niet al te veel groen. Met name dat maakt de Molukkenbuurt net een wat warmere buurt.

Winkels

Winkelen kan je in en rondom de Soendabuurt volop. De buurt is omringt door grote en kleine winkels. Met name de speciaalzaken zijn erg leuk.

Call Now Button