Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Molukkenbuurt

De Molukkenbuurt is het noordelijke deel van de zuid indischebuurt in Haarlem Noord. Het is een kleine, knusse en gezellige buurt. Het aantal straten in de buurt is op twee handen te tellen. Desalnietemin vind je hier een paar hele leuke straatjes. Een van deze straatjes behoord tot de top van Haarlem Noord. Daarover straks meer. De buurt begint waar de Cronjéstraat eindigd, namelijk ten noorden van het Soendaplein. Op het Soendaplein heb je een van de grootste Albert Heijns van Haarlem en een Gal en Gal. Het is erg prettig wonen dicht bij de belangrijkste boodschappen. Wie geniet er immers niet van een heerlijk hapje en drankje in zijn voor en of achtertuintje? Dat is nou precies hoe de bewoners van de Molukkenbuurt er ook over denken. Hierdoor is de buurt in het voorjaar en de zomer erg gezellig. Veel mensen genieten van de zon in hun voortuin en kinderen spelen op straat. De straatjes zijn over het algemeen rustig genoeg dat dit mogelijk is.

De Molukkenbuurt ligt tussen de Rijksstraatweg en de Spaarndamseweg in. Via de Rijksstraatweg rij je gemakkelijk het centrum van Haarlem in. Via de Spaarndamseweg ben je snel Haarlem uit. Dit maakt het een prettige buurt om te wonen als je niet in Haarlem werkt. Werk je bijvoorbeeld in Amsterdam dan ben je via de Schoterbrug gemakkelijk de stad uit.

In de Molukkenbuurt, gelegen in het zuidelijke deel van de Haarlemse Indischebuurt, vind je een van de leukste straatjes van Haarlem Noord.

De Obistraat is een erg fijne straat om in te wonen

De Obistraat is een van de leukste straatjes van de Indischebuurt. Het is een kleine en knusse straat met in de zomer veel groen. Dit komt met name door de leuke voortuintjes. De bewoners van de Obistraat doen erg veel moeite om de voortuinen er goed uit te laten zien. Dit zie je dan ook aan alles. Wanneer je langs de leuke voortuintjes wandeld dan komen de geuren en kleuren van de bloemen je rijkelijk tegemoet. Uiteraard zijn planten niet het enige wat ons heeft doen schrijven dat deze straat bij de top van Haarlem Noord. De huizen zijn zelf erg leuk gebouwd en zeer praktisch qua formaat. Het merendeel van de woningen is zonder dakopbouw niet groter dan 100 meter. Ondanks deze grote hebben vrijwel alle woningen 2 of meer slaapkamers. Dit maakt het ideaal wonen voor een jong gezin.

Nou juist dat hebben veel jonge stellen uit bijvoorbeeld Amsterdam gedacht. Hier vind je een van de grootste bezettingen aan jonge stellen met kids. Dit geeft de buurt naast een warm ook nog eens een speels karakter.

Buurt Facts Molukkenbuurt

Parkeren

Parkeren op basis van een parkeervergunning. Betaald parkeren is niet mogelijk.

m2 prijs

De woningen zijn erg in trek onder jonge gezinnen. Hierdoor zijn de prijzen gestegen.

Parken

De Molukkenbuurt is een groot park. Er staan veel bomen en de voortuinen zijn rijkelijk begroeid.

Winkels

De buurt ligt pal naast het centrum van Haarlem. Binnen 5 minuten sta je op de Grote Markt.

Call Now Button