Chat with us, powered by LiveChat
De Indische Wijk in Haarlem Noord

| Wonen in de Zuidelijke Indische Buurt

Wonen in de Indische Buurt-Zuid in Haarlem Noord betekent wonen in een gezellige volksbuurt. Deze buurt wordt steeds populairder, omdat de huizen hier nog relatief goed betaalbaar zijn.

De Indische Buurt-Zuid is een vrij kleine wijk in Haarlem en onderverdeeld in twee buurten: de Molukkenbuurt en de Soendabuurt. Ten noorden van de Zuidelijke Indische Buurt vind je de Molukkenbuurt en ten zuiden, grenzend aan de Transvaalwijk, de Soendabuurt. Leuk weetje, de grootste Albert Heijn van Haarlem vind je in de Soendabuurt. Op het Soendaplein.

De Indische Buurt-Zuid heeft het meeste weg van de Weltevreden buurt in de Noord Indische Buurt. In beide buurten vindt je veel authentieke woningen. In plaats van de sterk gelijkende sociale huurwoningen, die je veel ziet in de noordelijke Indische Buurt. Dat komt doordat in deze buurt minder projecten zijn opgepakt door woningbouwcorporaties.

Flexibel Huren In de Indische Buurt-Zuid

Op zoek naar een huurwoning in de Indische Buurt-Zuid? Reken dan op een huurprijs rond de duizend euro voor een eengezinswoning. Vaak ligt de prijs er net iets onder. De prijzen voor huurwoningen in de zuidelijke Indische Buurt zijn vergelijkbaar met het noordelijke deel. Wil je meer flexibiliteit? Dan gaat de prijs uiteraard wat omhoog.

Huis Kopen In de Indische Buurt-Zuid

Wil je een huis kopen in de Indische Buurt-Zuid? De huizen zijn in dit stuk van Haarlem Noord nog relatief goed betaalbaar. Wel liggen de koopprijzen hoger dan de prijzen van woningen in de noordelijke Indische Buurt. Terwijl de grootte van de gemiddelde woning in deze wijk vergelijkbaar is. Veel woningen (zonder dakopbouw) zijn kleiner dan honderd vierkante meter.

Buurten In De Zuidelijke Indische Buurt

Wijk Facts Zuidelijke Indische Buurt

Parkeren

Parkeren is geen groot probleem in deze buurt. Je betaalt alleen voor het parkeren rond het Soendaplein.

M2 prijs

De Zuidelijke Indische Buurt heeft een gemiddelde vierkantemeterprijs van ca. EUR. 3000,-.

Natuur

De Zuidelijke Indische Buurt grenst aan het mooie Spaarne.

Omgeving

Je vindt hier de grootste Albert Hein van Haarlem, aan het Soendaplein. Ook is hier een Gall en Gall te vinden.

Call Now Button