Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Weltevredenbuurt

De absolute nummer één van de buurten in de noordelijke Indische buurten in Haarlem Noord. Dit is dan ook de buurt die het meest weg heeft van de zuidelijke Indischebuurt. Met name het gedeelte dat grenst aan de Rijkstraatweg is erg leuk wonen. Het gedeelte grenzend aan het Spaarne heeft meer sociale huurwoningen. Doordat deze woningen over het algemeen hoger zijn voelt dit gedeelte wat minder ruimtelijk. Daarbij gaat onze voorkeur uit naar de mooie twee onder een kap woningen. In de Weltevredenbuurt staan er genoeg. De woningen hebben veel weg van de echte Haarlemse Arbeiderswoningen die bijvoorbeeld in de Sportliedenbuurt staan. Echter zijn de woningen gemiddelde gezien wel wat groter. Met name aan de huizen aan de Zaanenstraat zijn groter. Hier staan huizen in Haarlem Noord met meer dan twee woonlagen.

Doordat het merendeel van de woningen in de Weltevredenbuurt niet groter is dan honder vierkante meter is de buurt erg in trek onder jonge gezinnen. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam dan koop je een eenpersoonsstudio voor bijna de zelfde prijs als een leuke twee onder een kap woning in deze buurt. Dit heeft er voor gezorgt dat veel Amsterdammers zijn verhuisd richting Haarlem. Een van de wijken die erg in trek is onder deze groep is de Indische Buurt. Met name de zuidelijke indische buurt is erg gewild. De Weltevredenbuurt grenst aan het zuidelijke deel van de Indische buurt hierdoor heet het veel vergelijkbare karakterestieken.

Deze Leuke woonbuurt in Haarlem noord kent veel verschillende bouwstijlenl

Flats, arbeiderswoningen en twee onder een kap woningen

In deze buurt staan ze alle drie. De mooiste huizen vind je in het zuidelijke en westelijke deel van de buurt. Met name de huizen aan de Zaanenstraat zijn erg mooi gebouwd. Het nadeel is dan wel dat je vrij veel verkeer langs je huis hebt rijden. Deze straat is immers een doorvoer van het westen van haarlem naar het oosten. De (kleinere) woningen achter de huizen die grenzen aan de Zaanenstraat hebben wat meer bescherming van de drukte van de Zaanenstraat. De Zaanenstraat is een bekende straat in Haarlem. Dat komt met name door de grote kermis die jaarlijks wordt georganiseerd aan de Zaanenlaan.

In de buurt zelf rijdt weinig verkeer. Dat is erg prettig want hierdoor kan je kinderen zonder al te veel risico op straat laten spelen. De spelende kinderen op straat geeft de buurt een leuk speels karakter.

Buurt Facts Weltevredenbuurt

Parkeren

Als je hier wil parkeren dan is een parkeervergunning of een bezoekerskaart een must.

m2 prijs

De meterprijzen liggen lager dan het gemiddelde van Haarlem.

Parken

Geen parken in de buurt. Wel veel voortuintjes en straten met bomen.

Winkels

Winkelen doe je of in de Cronjéstraat of het Centrum. Beide minder dan 10 min fietsen.

Call Now Button