Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Nieuw-Guineabuurt

Een van de meest populaire wijken van Haarlem is de Indischebuurt. De wijk heeft dit met name te danken aan de grote van de woningen, de mooie voor & achter tuinen en de “gezelligheid”. Een van de noordelijkste buurten van de Indischebuurt is de Nieuw-Guineabuurt. In deze buurt staat zowel laagbouw als hoogbouw. De laagbouw is met name in trek. De hoogbouw dient als sociale huurwoningen. Als je door de buurt heen wandeld dan valt op dat je met name in het zuidelijke deel van de buurt mooie twee onder een kap woningen staan. Deze woningen zijn de afgelopen erg gestegen in populariteit. Tot 2015 waren deze woningen in de Nieuw-Guineabuurt erg scherp geprijst. Je moest dan vaak nog wel klussen voordat je er kon gaan wonen. Nu anno 2019 zijn deze woningen aanzienlijk gestegen in de prijs. Desalnietemin zijn deze woningen nog steeds erg gewild.

Tip: als je in de Nieuw-Guinebuurt woont check dan of er een dakkapel geplaatst mag worden op de woning. Dit is een absolute plus voor de waarde van uw woning.

Knusse huizen in een gezellige buurt

Met name het zuidelijke deel van de Nieuw-Guineabuurt staat bekend als een knusse buurt. Veel jonge gezinnen uit bijvoorbeeld Amsterdam hebben hier hun eerste woning gekocht in de afgelopen paar jaar. Dit geeft de buurt een fris en jong karakter. Vergelijkend met de naastgelegen Medanbuurt is de Nieuw-Guineabuurt een buurt met een net iets hoger gemiddelde qua leeftijd. In de Medanbuurt ligt de gemiddelde leeftijd rond de 45.

Het noordelijke en oostelijke deel van de buurt heeft een wat kouder en killer karakter. Dit komt met name door de hoeveelheid hoogbouw. De hoogbouw wordt met name beheerd en geexploiteerd door sociale huurcooperaties.

Buurt Facts Nieuw-Guineabuurt

Parkeren

parkeren op basis van een vergunning

m2 prijs

De prijzen van de huizen liggen rond de 3k per vierkante meter.

Parken

De buurt grenst aan de Mooie Nel. Hier kan je heerlijk langs joggen en wandelen.

Winkels

Je fiets binnen 10 minuten het centrum van Haarlem binnen.

Call Now Button