Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Medanbuurt

Gelegen op het meest noordelijke punt van de Indische buurten ligt de Medanbuurt. De buurt is erg in trek onder jonge gezinnen. Dit komt door de grote van de huizen, het sociale karakter van de buurt en de hoeveelheid groen. De woningen zijn in dit deel van de Indische buurt in Haarlem Noord gemiddeld kleiner dan honderd vierkante meter. Hierdoor zijn de prijzen van de woningen in deze knusse buurt betaalbaarder voor jonge gezinnen. Naast de ideale grote voor een jong gezin hebben de meeste woningen ook nog eens een voor en achter tuintje. Deze combinatie is ideaal voor een gezin met jonge kinderen. De kinderen kunnen dan dus veilig buitenspelen zonder risico. De gemiddelde leeftijd van de inwoners ligt rond de 40-45 jaar.

De Medanbuurt in Haarlem Noord is een prettige buurt om te wonen voor jonge gezinnen.

Knusse huizen in een plezierige buurt

Vroeger vond je in de Indische buurt een grotere hoeveelheid sociale huurwoningen. De afgelopen jaren zijn deze woningen geprivatiseerd. Dit betekend dat het aantal sociale huurwoningen ook sterk is afgenomen in de Medanbuurt. Gezien de grote van de woningen is het merendeel van de woningen een eengezinswoning. De buurt heeft een ruimtelijk gevoel doordat er weinig grote woningen staan. Op de rand aan de Jan Gijzenkade staan wel wat hogere woningen. Deze hogere woningcomplexen schermen de Medanbuurt heerlijk af van geluid en wind.

De Medanbuurt is de ideale buurt voort jonge gezinnen

Je woont vlak bij het centrum van Haarlem en tegelijkertijd in een gezellige sociale en knusse buurt. Vanuit de buurt fiets je binnen 10 minuten het hartje van Haarlem in.

Doordat de Indischebuurt aan de buitenzijde ligt van Haarlem rij je gemakkelijk naar je werk. Werk je bijvoorbeeld in Amsterdam dan rij je via de (nieuwe) Schoterbrug binnen een paar minuten Haarlem uit. Als je werkt in het Noorden van Noord Holland dan rij je via de rijkstraatweg gemakkelijk Haarlem uit.

Buurt Facts Medanbuurt

Parkeren

Parkeren in de Medanbuurt gebeurd doormiddel van een parkeervergunning

m2

De gemiddelde grote van de woningen is kleiner dan honderd vierkante meter.

Parken

De buurt staat niet gekenmerkt vanwege de grote hoeveelheid groen.

Sociaal

De Medanbuurt in Haarlem Noord is een sociale buurt. Ons kent ons.

Call Now Button