Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Van Schendelbuurt

De Van Schendelbuurt heeft het meeste weg van de noorder gelegen Schrijversbuurt. Toch zal je in de Van Schendelbuurt ook een aantal arbeiderswoningen vinden die gebouwd zijn voor de oorlog. Dat zie je in de Schrijversbuurt vrijwel niet meer. De buurt is gunstig gelegen naast het grote Schoterbos en de uitvalsweg de Haarlemse Randweg.

Over deze buurt

Het stadsdeel Haarlem noord is ontwikkeld zodat er meer woonruimte zou zijn voor de Haarlemmers. De focus lag destijds op kleinere woningen. Vroeger was het immers gebruikelijker dat je met een groot gezin in een kleine woning woonde. De ontwikkeling van het stadsdeel Haarlem Noord startte destijds net boven de Bomenbuurt. Ter info: daardoor vind je in de Bomenbuurt in het Ter Kleefkwartier in Haarlem nog woningen die gebouwd zijn voor de jaren dertig. Door de grote vraag naar de arbeiderswoningen in Haarlelm noord kwamen de ontwikkelaars al snel aan bij de Delftwijk. In de Delftwijk begon de bouw in de Rivierenbuurt en vervolgens de Van Schendelbuurt en de Schrijversbuurt.

Geschiedenis

De ontwikkeling van de Van Schendelbuurt is gestart net voor de tweede wereledoorlog in de jaren 30. Toch zie je in deze buurt met name flats die afgebouwd zijn vlak na de oorlog. Dat komt met name doordat er in de oorlog nagenoeg niet doorgebouwd werd. In tegenstelling tot de Van Schendelbuurt was de Rivierenbuurt voor het grootste gedeelte wel al afgebouwd voor de oorlog. Daardoor heb je daar veel meer jaren 30 woningen. In de van Schendelbuurt en de Schrijversbuurt zie je deze woningen aanzienlijk minder. De buurt is opgebouwd vanuit een sociale gedachte. Namelijk woonruimte voor iedereen tegen een betaalbare huurprijs. Het sociale karakter van de buurt is nu goed terug te zien aan het aantal sociale huurwoningen in de buurt. Het aantal sociale huurwoningen is in deze buurt percentueel gezien no nog steeds hoger dan gemiddeld.

De Van Schendelbuurt heeft veel weg van de Schrijversbuurt. Veel hoogbouw en gemiddeld gezien minder vrije sector woningen.

Huis verkopen in de Van Schendelbuurt

Doordat er zoveel sociale huurwoningen zin in de Van Schendelbuurt worden hier zelfden woningen verkocht in de private en daarmee vrije sector. Mocht je een koophuis of een gaaf appartement hebben in dit deel van Haarlem en overwegen om te deze te verkopen neem dan conact met ons op. Wij zijn gespecialiseerd in het verkopen van woningen in Haarlem. Door deze expertise zal uw woning nooit te lang te koop staan. Onze focus ligt op de beste prijs in een zo snel mogelijke tijd.

Huis kopen in de Van Schendelbuurt

Net als het verkopen van een woning in deze buurt geld hetzelfde voor het kopen van een huis in de Van Schendelbuurt. Er zijn dermate weinig vrije sector woningen dat het niet vaak gebeurd dat er een woning te koop wordt aangeboden. De woningen die wel worden aangeboden zijn met name appartementen in de appartementencomplexen en flats. Deze appartementen worden met name gekocht door mensen op leeftijd. De reden dat de appartementen worden gekocht en bewoond door mensen op leeftijd is onder andere het uitzicht en de daarbij behorende hogere prijs. Koop je immers een appartement aan bijvoorbeeld de P.C. Boutensstraat en is het gelegen aan de westzijde dan heb je een waanzinnig uitzcht over de Randweg heen. De prijs van zo’n appartement is vaak te hoog voor een jong gezin. Voor een impressie van het uitzicht verwijzen we je graag naar de foto’s.

Arbeiderswoning of portiekflat

Met name door dit uitzicht is de prijs van een appartement op zo’n locatie hoger dan gemiddeld. Dit maakt het voor jonge gezinnen met een kleiner budget lastiger om er een te bemachtigen. Daarbij is de service fee van een appartement vaak aan de hogere kant. Jonge gezinnen zullen zich meer focussen op een portiekflat in de Van Schendelbuurt of een gave arbeiderswoning (hier staan er maar weinig van). Zo nu en dan komt er een leuke flat te koop onder de 200k of een arbeiderswoning onder de 300k. Je moet er dan wel bovenop zitten als je kans wil maken op een woning voor deze prijs. Dat doen wij voor jou!

Hint: kijk naar een woning gelegen op een hoge etage aan de westzijde van de buurt aan aan de westzijde van een appartementencomplex. Het uizicht is waanzinnig!

Huis huren/verhuren in de Van Schendelburt

Wil je een huis huren in deze volkse Haarlemse buurt dan kan dit via een woningbouw cooperatie. Huurwoningen in de vrije sector komen hier nagenoeg niet voor. Waar dit wel voor komt in in Haarlem? Bel ons gerust en wij vertellen het. Mocht er een leuke huurwoning vrij komen dan ben je de eerste die het weet.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Van Schendelbuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

van-schendelbuurt-delftwijk-haarlem-noord-boutensstraat-197
van-schendelbuurt-delftwijk-haarlem-noord-dakterras
van-schendelbuurt-delftwijk-haarlem-noord-uitzicht-westzijde
van-schendelbuurt-delftwijk-haarlem-noord-jaren-60-woning
van-schendelbuurt-delftwijk-haarlem-noord-portiekflat-jonge-gezinnen

Buurt Facts Van Schendelbuurt

Parkeren

In vrijwel de gehele buurt kan je vrij parkeren. Onder en naast de flats zijn parkeergelegenheden gecreerd.

m2 prijs

De meterprijs van een koopwoning ligt hier onder het gemiddelde van Haarlem. Ideaal voor een jong gezin.

Parken

De buurt grenst aan de zuidzijde aan het Schoterbos. Hier kan fijn gewandeld worden met de hond.

Winkels

De buurt heeft zelf weinig winkels. In de Van Schendelbuurt zitten speciaalzaken en een Ah.

Call Now Button