Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Schrijversbuurt

De Schrijversbuurt is de meest noordelijk gelegen buurt van Haarlem. Deze buurt ligt in de de wijk Delftwijk in Haarel Noord. De buurt kent een hoog gehalte aan sociale huurwooningen. Dit is onder andere te zien aan de grote hoeveelheid hoogbouw die je in deze buurt vindt. De buurt heeft een volks karakter waar jong en oud door elkaar geen woont.

Over deze buurt

In geen andere buurt in Haarlem noord vind je zoveel sociale huurwoningen. Hierdoor komt er dus zelden een woning vrij op de private sector. De buurt bestaat voor een groot percentage uit flats. In deze flats kan je wonen doormiddel van het inschrijven bij een wooncooperatie. In het noordelijke deel van de buurt staan ook flatgebouwen waarvan een aantal flats verkocht zijn aan particulieren. Deze appartementen worden zo nu en dan te koop aangeboeden. Vanuit deze appartementen heb je een wijds uitzicht over de omgeving. De buurt is verder vrij groen. Dat komt met name doordat er tussen de flats in groene perkjes zijn gemaakt. Daarbij vind je in het noorden van de buurt leuke Haarlemse volkstuintjes In de perkjes staan picknicktafels waar je fijn aan kan chillen in de zon.

Geschiedenis

De Schrijversbuurt in Haarlem noord is een vrij moderne buurt. Vooral het noordelijke deel van de buurt kent vrijwel geen gebouwen die zijn gebouwd voor het jaar 2000. De ontwikkeling van de buurt is gestart net na de oorlog. De huizen in de andere buurten van de Delftwijk waren allen verhuurd. Dat gold overigens destijds voor vrijwel alle sociale woningen in Haarlem. Er was dus hard nieuwe woonruimte nodig. De Schrijversbuurt leek de aangewezen plek voor het creeren van nieuwe woningen. Vanaf de jaren vijfitig van de vorige eeuw werd het steeds populairder om de hoogte in te gaan. Hierdoor kon je immers meer mensen vestigen op een kleiner perceel. Dat er destijds gekozen is voor hoogbouw is goed terug te zien in de Schrijversbuurt.

Met name sociale huurwoningen. Her en der staat een privatiseerde woning. Deze woningen worden met name bewoond door mensen die inmiddels op leeftijd zijn.

Huis verkopen in de Schrijversbuurt

Zo nu en dan besluiten mensen om hun huis in de Schrijversbuurt te verkopen. Dit gebeurd met name door mensen die al wat ouder zijn. Nou juist deze mensen hebben de juiste begeleiding nodig bij het verkopen van hun woonhuis. Het is immers niet zo gemakkelijk als het klinkt “je huis in Haarlem verkopen”. Voordat je een huis verkoopt bepaal je eerst de waarde. Hiervoor heb je iemand met expertise nodig en dat zijn wij. Als de waarde bepaald is dan is het belangrijk dat je een groot netwerk hebt. Woonflexibel heeft het grootste online netwerk van Haarlem. Hierdoor verkoop je je huis snel en gemakkelijk voor de beste prijs.

Huis kopen in de Schrijversbuurt

Wil je een leuke woning kopen om te genieten van je oude dag of om te gaan wonen met een jong gezin dan is de Schrijversbuurt misschien wel de ideale buurt voor jou. Wij helpen je graag met de zoektocht naar de ideale woning. Door de stijgende populairiteit van woningen in Haarlem gebeurd het vaak dat mensen er zelf niet in slagen om een mooie woning voor de juiste prijs te bemachtigen. Woonflexibel helpt je graag.

Huis huren/verhuren in de Schrijversbuurt

Het huren van een woning in deze buurt gebeurt voornamelijk via sociale huur cooperaties. Woningen die verhuurd worden via de private en dus vrije sector vind je hier nagenoeg niet.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Schrijversbuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

schrijversbuurt-delftwijk-haarlem-noord-nieuwbouw-flat-gerard-revestraat
schrijversbuurt-delftwijk-haarlem-noord-groene-perkjes-tussen-flats
schrijversbuurt-delftwijk-haarlem-noord-p.c.-boutensstraat
schrijversbuurt-delftwijk-haarlem-noord-volkstuintjes-delftwijk
schrijversbuurt-delftwijk-haarlem-noord-flat-harry-mulischstraat

Buurt Facts Schrijversbuurt

Parkeren

Parkeren kan bij de parkeergelegenheden onder of naast de flatgebouwen. In de straten met lagere bouw kan het voor de flats.

m2 prijs

De prijzen van de flats en appartementen in de Schrijversbuurt liggen onder het gemiddelde. Interessant voor jonge gezinnen!

Parken

De buurt heeft vrij veel groen. Dat komt met name door de perkjes tussen de flats in. Deze perkjes zijn ideaal op een zomerse dag.

Winkels

In de buurt ligt aan de zuidoostzijde het Marsmanplein. Aan dit plein zit een Ah, een dieren speiaalzaak en een Plus.

Call Now Button