Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Rivierenbuurt

De Rivierenbuurt in Haarlem Noord bestaat voor het grootste gedeelte uit jaren 30 woningen. Een aantal van deze karakterstieke woningen heeft een voortuintje. Deze aspecten maakt het een hele fijne en knusse woonbuurt. Het merendeel van de woningen bestaat uit arbeiderswoningen die niet veel meer dan honderd vierkante meter groot zijn.

Over deze buurt

De buurt heeft een warm, knus en volks karakter. Dat heeft de Rivierenbuurt met name te danken aan de bouwstijl. Vrijwel alle woningen zijn gebouwd in de dertiger jaren. Hierdoor hebben de huizen een mooie en klassieke stijl. De straatjes zijn daarbij niet al te breed opgezet maar toch voorzien van voldoende groen. Een aantal van de woningen in de Rivierenbuurt heeft een voortuintje. Met name in de Rijnstraat staan mooie woningen met een voortuin. Dit zijn de woningen met de hoogste verkoop en aankoop waardes. Op het merendeel van de woningen is inmiddels een dakopbouw geplaatst. Helaas is dit niet overal even profesioneel en goed gedaan. Het grootste voordeel is het aantal extra vierkante meters wat je hiermee wint.

Ook in deze buurt staan een aantal jaren 60 woningen. Het mooiste contrast zie je in de Eemstraat. In het begin van de Eemstraat staan jaren 50/60 woningen en aan het einde de arbeiderswoningen van voor de oorlog. Als je hierdoorheen wandeld dan zie je meteen wat wij bedoelen met het verschil tussen deze twee bouwperiodes.

Geschiedenis

De buurten in het noordelijke deel van Haarlem Noord zijn ontwikkeld vanaf de Rijksstraatweg. Dat betekend dat de wijk Delftwijk gebouwd is van oost naar west en de Vogelbuurt aan de andere zijde van de Randweg van west naar oost. Dit heeft er voor gezorgt dat de Rivierenbuurt voor het merendeel al voor de tweede wereldoorlog af was en de westelijker gelegen Van Schendelbuurt pas na de oorlog is afgebouwd. De doelstelling van dit bouwproject uit de jaren dertig van de vorige eeuw was meer woonruimte creeren voor de groeiende stad Haarlem. De focus lag destijds in Haarlem Noord op het creeeren van woonruimte voor de Haarlemse arbeiders. Deze sociale gedachte houdt nog steeds stand. Daardoor zie je in de Rivierenbuurt een hoger dan gemiddeld percentage sociale huurwoningen. Een aantal van deze woningen is door de huurcooperaties doorverkocht aan de huurders. Daardoor komt er zo nu en dan een hele leuke arbeiderswoning uit de Rivierenbuurt in Haarel Noord op de markt.

De Rivierenbuurt is een mooie volkse buurt in Haarlem Noord. Met name de woningen aan de Rijnstraat zijn erg mooi en karakterestiek gebouwd in de jaren 30.

Huis verkopen in de Rivierenbuurt

Wanneer u uw mooie jaren dertig woning in de Rivierenbuurt heeft en deze overweegt te verkopen dan doet u dat niet zomaar. Dat begrijpen wij van Woonflexibel als geen ander. Het verkopen van je eigen woning is immers nooit makkelijk. Wij helpen je om het gemakkelijker te maken. Dat doen wij onder andere door te zorgen voor het maximale verkoop bedrag. Daarbij adviseren jou over het verkoop traject. Soms kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om nog wat te investeren in de woning voor de verkoop. Dit klinkt misschien raar maar hierdoor ontvang jij net wat meer voor je woning.

Woonflexibel slaagt er altijd in om woningen in Haarlem te verkopen voor een mooie verkoopwaarde. Vaak al binnen een maand! Benieuwd naar hoe wij dit doen neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Huis kopen in de Rivierenbuurt

Ben u op zoek naar een leuke arbeiderswoning in Haarlem? Dan heeft u waarschijnlijk de perfecte buurt gevonden. De Rivierenbuurt staat bekend om de mooie jaren dertig woningen van rond de honder vierkante meter. Deze woningen zijn ideaal voor een jong gezin of een gezin met maximaal twee a drie kinderen. Je zal merken dat er niet veel te koop wordt aangeboden in Haarlem Noord. En als er iets wordt aangebode dan is het snel weg. Kortom je hebt een specialist nodig die bovenop de markt zit voor jou. Dat zijn wij van Woonflexibel! Door ons zal je de plank niet meer mis slaan.

Huis huren/verhuren in de Rivierenbuurt

Het huren en verhuren van een vrije sector woning in de Rivierenbuurt in Haarlem gebeurd zelden. Dat komt met name doordat de huurwoningen die aangeboden worden sociale huurwoningen zijn. Hier kan je in aanmerking voor komen door je in te schrijven bij een Huurcooperatie in Haarlem. Wit u een woning verhuren of huren in Haarlem? Wij van Woonflexibel helpen u graag!

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Rivierenbuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

rivierenbuurt-delftwijk-haarlem-noord-rijnstraat
rivierenbuurt-delftwijk-haarlem-noord-rijnstraat-orginele-arbeiderswoning
rivierenbuurt-delftwijk-haarlem-noord-jaren-30-arbeiderswoning
rivierenbuurt-delftwijk-haarlem-noord-rijnstraat-arbeiderswoning-met-dakopbouw
rivierenbuurt-delftwijk-haarlem-noord-rijnstraat-32-dakopbouw

Buurt Facts Rivierenbuurt

Parkeren

In de Rivierenbuurt is het vrij parkeren op straat je hebt dan ook geen vergunning nodig. Een plekje vinden voor de deur kan soms lastig zijn.

Woning Waarde

Met name de jaren dertig woningen in deze mooie volkse arbeidersbuurt zijn erg in trek. De verkoopwaarde ligt bovengemiddeld.

Parken

De Delftwijk grenst aan de zuidrand aan het grote Noorderhout. Aan de westzijde van dit mooie gebied ligt het grote Schoterbos.

Winkels

Winkels vind je aan de noordoostzijde van de Rivierenbuurt. Binnen 15 minuten fiets je het winkelcentrum van Haarlem in.

Call Now Button