Chat with us, powered by LiveChat
Wonen in een grote arbeiderswoning in Haarlem Noord

| Wonen in het knusse Noord

Wonen in Haarlem Noord betekent wonen te midden van karakteristieke arbeiderswoningen van begin 20e eeuw. Je ziet hier veel eengezinswoningen uit de jaren 30, 40 en 50. Een typische arbeiderswoning in Haarlem Noord is rond de 70-100 vierkante meter.

Deze woningen zijn zeer geliefd bij stellen met jonge kinderen. Vooral de afgelopen jaren zijn de woningen in Haarlem Noord in populariteit gestegen.

Hoe verder je richting het centrum gaat, hoe meer je grotere en duurdere woningen vindt. Vooral aan het Kleverpark, in het Ter Kleefkwartier, staan prachtige luxueuze huizen. Dit is dan ook de uiterste wijk voordat Haarlem Noord verandert in Haarlem Centrum.

Flexibel Huren in Haarlem Noord

Huurwoningen in Haarlem Noord, die in de periode 1915-1930 zijn gebouwd, zijn te huur vanaf EUR. 1150,- per maand.

De huurprijzen van appartementen aan het Kleverpark lopen op tot EUR. 2000,- per maand. Maar je woont dan wel aan één van de mooiste parken van Haarlem.

Haarlem Noord is enorm in trek bij jonge Amsterdamse gezinnen.

Huis kopen in Haarlem Noord

Liever een huis kopen in Haarlem Noord? De prijs van een arbeiderswoning in het noordelijke deel van Haarlem Noord is afhankelijk van een aantal factoren. Voor het bepalen van de prijs wordt gekeken naar:

  1. Groote van de woning
  2. Kwaliteit van de woning
  3. Ligging van de woning

Meer slaapkamers en bijvoorbeeld een tuin op het zuiden betekent over het algemeen een hogere prijs.

En hoe dichter bij het centrum hoe hoger de prijzen. De duurste huizen vindt je in het Ter Kleefkwartier. Vooral populair bij gezinnen met jonge kinderen. Meer richting het noorden van Haarlem Noord zijn de woningen relatief betaalbaar.

ripperdabuurt-ter-kleefkwartier-haarlem-noord-zij-aanzicht
Wonen aan het water Spaarndam Haarlem Noord
rivierenbuurt-delftwijk-haarlem-noord-rijnstraat-orginele-arbeiderswoning

Wijken In Haarlem Noord

Stadsdeel Facts Haarlem Noord

Parkeren

In Haarlem Noord is parkeren op de meeste plaatsen gratis. Rondom winkelstraten en dichter bij het centrum geldt er wel betaald parkeren.

Omgeving

In Haarlem Noord zijn veel grote en mooie parken te vinden. Een van de mooiste parken is het park aan de Schotersingel. Hier kan je ook doorheen varen.

Winkelen

Er zijn meerdere buurten in Haarlem Noord om heerlijk te winkelen. Een van de bekendste winkelstraten is de Generaal Cronjéstraat.

Wonen

Een groot gedeelte van Haarlem Noord is na 1900 gebouwd. Hoe dichter je bij het centrum komt, des te mooier en monumentaler de huizen.

Call Now Button